SPECIALSΠΑΝΔΕΚΤΗΣ

Ζεσταθείτε καλά με φυσικό αέριο

Η θέρμανση με φυσικό αέριο αποτελεί μια οικονομική και αποτελεσματική εναλλακτική για τον φετινό χειμώνα.

Ζεσταθείτε καλά με φυσικό αέριο

Οι περικοπές στις δαπάνες για τη θέρμανση και τα κλειστά καλοριφέρ αποτελούν μια συνήθη τακτική τα τελευταία χρόνια καθώς η μείωση των εισοδημάτων έχει οδηγήσει είτε σε φθηνές εναλλακτικές είτε σε παντελή ελλιπή θέρμανσης στα σπίτια και τα διαμερίσματα. Επιπλέον παράγοντες που συντέλεσαν στην παγίωση αυτής της τακτικής είναι η παρατεταμένη καλοκαιρία ενώ φέτος η αύξηση της τιμής του πετρελαίου καθιστά ακόμη πιο απρόσιτη τη θέρμανση για το μέσο νοικοκυριό.

Πολλοί καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές μεθόδους όπως είναι οι σόμπες ή τα τζάκια χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να καλύψουν τις ανάγκες όλων των χώρων στο σπίτι. Μία ακόμη εναλλακτική, η οποία κερδίζει συνεχώς έδαφος λόγω της επέκτασης του δικτύου σε πολλές νέες περιοχές της Ελλάδας αποτελεί το φυσικό αέριο, με το οποίο επιτυγχάνεται εξοικονόμηση κόστους πάνω από 40%.

Ας δούμε ποιες είναι οι δύο επιλογές για θέρμανση με φυσικό αέριο:

Αυτόνομη ανεξάρτητη θέρμανση

Με την αυτόνομη θέρμανση εξασφαλίζεται οικονομία και ελευθερία, πλεονεκτήματα που γίνονται πιο εμφανή με τη χρήση του φυσικού αερίου.

Η επιλογή μιας αυτόνομης εγκατάστασης με τη χρήση φυσικού αερίου επιτρέπει την εγκατάσταση λεβήτων που συνδυάζουν τη θέρμανση με την παραγωγή ζεστού νερού στις αναγκαίες ποσότητες διαθέτοντας ελάχιστο χώρο.

Κάποια από τα πλεονεκτήματα της αυτόνομης θέρμανσης συνοψίζονται στα εξής:

· Αποτελεσματική θέρμανση σε όλο το σπίτι: Με τον ατομικό σας λέβητα φυσικού αερίου επιτυγχάνετε αποτελεσματική και ποιοτική θέρμανση του διαμερίσματός σας μέσω του υπάρχοντος κυκλώματος των καλοριφέρ, σε αντίθεση με άλλες εναλλακτικές αυτονόμησης (όπως είναι τα κλιματιστικά, οι σόμπες, οι θερμοπομποί, κ.λπ.).

· Άφθονο ζεστό νερό στη στιγμή: Πλέον με τον ατομικό λέβητα φυσικού αερίου έχετε παροχή ζεστού νερού χρήσης άμεσα, χωρίς να απαιτείται η προθέρμανση, καθώς ο λέβητας συνδέεται με το κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης του διαμερίσματός σας και λειτουργεί άμεσα με το άνοιγμα της βρύσης. 

· Γρήγορο και νόστιμο μαγείρεμα: Με τον ατομικό λέβητα φυσικού αερίου μπορείτε, χρησιμοποιώντας την κατάλληλη οικιακή συσκευή, να έχετε κάθε στιγμή απόλυτο έλεγχο στην ένταση της ενέργειας που ψήνει, βράζει ή τηγανίζει. Οι εστίες δε χρειάζονται προθέρμανση και η ταχύτητα στο μαγείρεμα εντυπωσιάζει.

Kεντρική θέρμανση

Η μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης για χρήση φυσικού αερίου είναι εύκολη οικονομική και συμφέρουσα. Με την τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών, αρκεί μόνο η αντικατάσταση του καυστήρα, εργασία εύκολη και απλή που μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα στα διαμερίσματα που εξυπηρετούνται.

Οι περιοδικοί ανεφοδιασμοί, οι δυσάρεστες οσμές και η εξοικονόμηση χώρου για την εγκατάσταση δεξαμενών αποθήκευσης αποτελούν πλέον παρελθόν καθώς η παροχή φυσικού αερίου είναι συνεχής ενώ δεν απαιτείται αποθήκευση του καυσίμου. Απλοποιείται η χρήση και η διαχείριση αφού ο καταναλωτής έχει άμεση πληροφόρηση για την ποσότητά καυσίμου που έχει καταναλώσει.

Όσον αφορά στο κόστος μετατροπής των συσκευών είναι χαμηλότερο από αυτό των υπόλοιπων εναλλακτικών καυσίμων καθώς απαιτείται μόνο η αντικατάσταση του καυστήρα.

Η μετατροπή της εγκατάστασης θέρμανσης για χρήση φυσικού αερίου είναι εύκολη οικονομική και συμφέρουσα.

Επιπλέον το φυσικό αέριο κοστίζει λιγότερο σε σχέση με τις ανταγωνιστικές μορφές ενέργειας και διακρίνεται για την υψηλή ενεργειακή του απόδοση και για τις περιορισμένες επιπτώσεις στο περιβάλλον, αφού η καύση του δεν αφήνει ίχνη και υπολείμματα, ούτε παράγει ενώσεις θείου που συνιστούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες ρύπανσης.

SPONSORED LINKS

"Η ομορφιά έχει να πει ακόμα πιο λίγα και από την ευτυχία."

Σιμόν ντε Μποβουάρ

  • 356 π.Χ. - Γεννιέται ο Μακεδόνας βασιλιάς και μέγας στρατηλάτης, Αλέξανδρος.
    1913 - Μετά την άρνηση των βουλγαρικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από τη Θεσσαλονίκη, όπου είχαν στρατοπεδεύσει, η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της Βουλγαρίας (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
    1929 - Πεθαίνει ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων και μεγάλος εθνικός ευεργέτης Εμμανουήλ Μπενάκης.
    2007 - Τελειώνει η επιτυχημένη ελληνική σειρά του Mega Ευτυχισμένοι μαζί.

© 2002-2018 MEDIA2DAY