Νέα σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Με αφορμή τη νέα σεζόν, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο ετοιμάζει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα σεμινάρια.
Νέα σεμινάρια στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εδώ και δέκα χρόνια, διοργανώνει σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση. Το 2016, ένα έτος επετειακό για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, καθώς συμπληρώνονται δέκα χρόνια πετυχημένης λειτουργίας, συνεχίζουμε δυναμικά με ένα πλούσιο και ανανεωμένο πρόγραμμα σεμιναρίων.

Έχοντας στο δυναμικό μας μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων με μεγάλη επαγγελματική πείρα, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απ’ όλα την εγγύηση του ονόματος των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο. Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*. Δείτε την ειδική ένδειξη κάτω από κάθε σεμινάριο καθώς και περισσότερες πληροφορίες στο τέλος αυτής της ενημέρωσης.

Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, περισσότεροι από 1.100 σπουδαστές μέχρι στιγμής μάς εμπιστεύτηκαν και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον γνωστικά εφόδια σε τομείς που τους ενδιαφέρουν, παρακολουθώντας τα σεμινάριά μας.

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι επίσης πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.

Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους 118), έναν χώρο που δίνει καθημερινά ραντεβού με την τέχνη, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση. Στο διάλειμμα προσφέρεται στους συμμετέχοντες καφές ή τσάι. Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ με την εγγραφή προσφέρονται δωρεάν βιβλία που σχετίζονται με το αντικείμενο του σεμιναρίου.


ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ

• Έκπτωση 30% στις αγορές βιβλίων (εκτός ενιαίας τιμής) από τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

• Ειδικές τιμές για φοιτητές και ανέργους.

• Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., σας περιμένουμε σε μια open day συνάντηση όπου οι εισηγητές και οι διδάσκοντες των σεμιναρίων θα ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους για το περιεχόμενο κάθε σεμιναρίου - εργαστηρίου και θα απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις. Επιπλέον, μόνο για εκείνη την ημέρα θα ισχύει έκπτωση 10% στα δίδακτρα κάθε σεμιναρίου, εφόσον πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας (εξόφληση προκαταβολής). Παλιοί και νέοι μαθητές του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ, επωφεληθείτε της προσφοράς μας και ενημερωθείτε για το νέο πρόγραμμα των σεμιναρίων. Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης θα συναντήσει όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής (Μυθιστόρημα / Διήγημα) τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Mικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση
Εργαστήριο με βάση τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης»
(διάρκεια: 6 ώρες / 2 τρίωρες συναντήσεις)

• Υπεύθυνη εργαστηρίου – Διδασκαλία: Ελένη Γιαννακοπούλου, Δρ Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί δύο φορές.
1. Τρίτη 13 και Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 18:00-21:00
2. Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου και Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, ώρες 17:00-20:00
• Κόστος: 50 € - Για φοιτητές και ανέργους: 45 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης σε επιμέλεια της Ελένης Γιαννακοπούλου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ*.

Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους και όσες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μιας μικροδιδασκαλίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των εξετάσεων πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ και η ολοκληρωμένη εφαρμογή μιας μικροδιδασκαλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εξετάσεων αυτών.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου:
• Θα αναλυθούν τα βασικά βήματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διεξαγωγής μιας μικροδιδασκαλίας, καθώς και τα βασικά κριτήρια αξιολόγησής της.
• Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους και όσες συμμετάσχουν:
α) να εκπονήσουν ένα δικό τους σχέδιο μικροδιδασκαλίας σε κατάλληλα επιλεγμένο θέμα και
β) να εφαρμόσουν το σχέδιο αυτό σε μια ομάδα «εκπαιδευόμενων ενηλίκων».
Σχετικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του εργαστηρίου της μικροδιδασκαλίας θα σταλεί σε όλους και όλες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, αφού προεξοφλήσουν το κόστος του.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί συνοπτικά ο «ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ», που περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη μελέτη όλων των συναφών θεμάτων, με συγκεκριμένες παραπομπές σε εκτεταμένα αυτούσια αποσπάσματα κλασικών βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Την επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων του Οδηγού έχει κάνει η Ελένη Γιαννακοπούλου.

Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει εκτενείς αναλύσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
• Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες ενός εκπαιδευτή ενηλίκων
• Τι είναι και τι περιλαμβάνει το πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
• Τι πρέπει να ξέρει ένας εκπαιδευτής ενηλίκων για να είναι σε θέση να αναπτύσσει με επάρκεια αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες
• Τι περιλαμβάνουν οι διαδικασίες πιστοποίησης του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
• Ποια είναι η «ύλη» και η διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης
Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Ελένη Γιαννακοπούλου είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris V και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Παιδαγωγική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι καθηγήτρια-σύμβουλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στη Θεματική Ενότητα «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» και διδάσκει σε προγράμματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης εκπαιδευτών ενηλίκων και εκπαίδευσης εκπαιδευτών συμβούλων που οργανώθηκαν από φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων.

* * * *

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής
Μυθιστόρημα / Διήγημα
(διάρκεια: 24 ώρες / 8 συναντήσεις)

• Υπεύθυνος – Διδασκαλία: Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, συγγραφέας
• Μέρες και ώρες μαθημάτων: Δευτέρα, 17:00-20:00
• Κόστος: 260 € - Για φοιτητές και ανέργους: 245 €
• Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Αόρατος του Paul Auster.

Αναλυτικά: Όλοι μπορούν να σκεφτούν μερικές καλές ιδέες. Οι συγγραφείς ξέρουν και να τις γράφουν.
Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξοικείωση με όλες εκείνες τις προϋποθέσεις και τις τεχνικές που απαιτεί η συγγραφή ενός λογοτεχνικού έργου. Με άξονα τα κείμενα των συμμετεχόντων αναλύεται βήμα βήμα η πορεία από την αρχική σύλληψη ως την πλήρη ανάπτυξή της.

Μερικά από τα ζητήματα που θα μας απασχολήσουν:
• Ποια ιδέα προσφέρεται για ανάπτυξη και ποια όχι;
• Τι κάνει αληθοφανή έναν λογοτεχνικό χαρακτήρα και πώς «δικαιολογείται» η παρουσία του σε μια αφήγηση;
• Ποια οπτική γωνία οφείλει να επιλέξει ο συγγραφέας για να υπηρετήσει καλύτερα την ιστορία του;
• Πώς παρουσιάζονται τα πράγματα χωρίς να εξηγούνται;
• Τι σημαίνει αφηγηματική ανέλιξη;
• Πώς επιτυγχάνεται η αφηγηματική οικονομία;
• Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο ρυθμός;

Τα μαθήματα στοχεύουν στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης μεθοδολογίας αναφορικά με τη συγγραφή μυθιστορήματος ή διηγήματος και απευθύνονται τόσο σε εκείνους που φιλοδοξούν να γράψουν όσο και σε εκείνους που επιθυμούν να γίνουν επαρκέστεροι αναγνώστες.

ΕΝΑΡΞΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

Δήλωση συμμετοχής με αποστολή σύντομου βιογραφικού σημειώματος

Ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης γεννήθηκε το 1970. Σπούδασε κινηματογράφο. Ζει στην Αθήνα. Βιβλία του: Το πέρασμα (Μεταίχμιο 2016), Η πόλη και η σιωπή (Καστανιώτης 2013), Η εφεύρεση της σκιάς (Καστανιώτης 2008), Παραβολή (Καστανιώτης 2006), Ο βαθμός δυσκολίας (Ίνδικτος 2005), Βαθύ πηγάδι (Ίνδικτος 2003), Η συνάντηση (Ίνδικτος 2002). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, ανθολογίες και συλλογικές εκδόσεις. Το πρώτο του θεατρικό έργο Ουδέτερη ζώνη απέσπασε Κρατικό Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα. Το έργο του Μια εξαιρετικά απλή δουλειά περιλήφθηκε στην Ευρωπαϊκή Ανθολογία Θεάτρου. Κείμενά του καθώς και άρθρα για θέματα πολιτισμού και σύγχρονης τέχνης έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες.

Περισσότερα σεμινάρια εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v