37ος Αγώνας Δρόμου Ψυχικού: Ο θετικός απολογισμός

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Οκτωβρίου ο 37ος Αγώνας Δρόμου Ψυχικού, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αγώνα.
37ος Αγώνας Δρόμου Ψυχικού: Ο θετικός απολογισμός
Η συμμετοχή του κόσμου στα 5 χλμ. και 10 χλμ., αλλά και στον Περίπατο των 5χλμ. που διεξήχθη για πρώτη φορά, είχε μεγάλη ανταπόκριση. Περισσότερα από 1.000 άτομα γέμισαν με αθλητικό παλμό τους δρόμους του Ψυχικού. Οι συμμετέχοντες με την κοινή εκκίνηση των Αγώνων Δρόμου 5χλμ και 10χλμ και τους παράλληλους τερματισμούς στο Άλσος Ψυχικού, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα στους θεατές.

Στους παιδικούς αγώνες, οι μικροί δρομείς έτρεξαν γύρω από το Άλσος Ψυχικού στις διαδρομές των 100μ., 200μ., 400μ. και 1000μ., ανάλογα με την ηλικιακή τους κατηγορία. Για πρώτη φορά διεξήχθη δρόμος για όλη την Οικογένεια 400μ., με μικρούς και μεγάλους, γονείς με μωρά σε καρότσια, αλλά και δρομείς με τετράποδους φίλους.

Συγκινητικό στιγμιότυπο της διοργάνωσης αποτέλεσε η εκκίνηση των ΑΜΕΑ 50μ. Συμμετοχές από την Εστία (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση), το Ίδρυμα Θεοτόκος (Κοινωφελής Μ.Κ.Ο. που εξυπηρετεί παιδιά και νέους με νοητική στέρηση), το Κέντρο Ειδικών Ατόμων Χαρά, και την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών. Τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από θεατές, συμμετέχοντες, αλλά και τους εκπροσώπους των Πρεσβειών της Αμερικής, της Κίνας, της Ουκρανίας, του Ισραήλ και του Ιράκ που επίσης συμμετείχαν.


Την εκκίνηση των Αγώνων έδωσε ο Δήμαρχος Φιλοθέης- Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της εφετινής διοργάνωσης, με συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, ενώ μεταξύ άλλων δήλωσε: «Ο αθλητισμός αποτελεί διαχρονικά πεδίο κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης. Καλλιεργεί αξίες, εμπνέει οράματα και ιδανικά κα, βοηθά στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Γι’ αυτό και παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, εξακολουθούμε να επενδύουμε σε θεσμούς, που προάγουν το αθλητικό πνεύμα σε μικρούς και μεγάλους».

Αναπόσπαστο κομμάτι της διοργάνωσης αποτέλεσε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Δήμου, αλλά και η συμβολή ομάδας εθελοντών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συνεργαζόμενος Φορέας της φετινής διοργάνωσης ήταν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ» που, μέσω της αξιοποίησης πλεονάσματος ιδιωτών και εταιριών, έχει ως σκοπό την κάλυψη αναγκών ευπαθών ομάδων. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο «ΔΕΣΜΟΣ» συνέλλεξε τρόφιμα για την ενίσχυση της δράσης «Μέριμνα Δημότη», μία δράση συμπληρωματικής σίτισης και αλληλεγγύης του Δήμου Φιλοθέης –Ψυχικού για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Οι πληροφορίες για τη δράση του Δεσμού βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.desmos.org .

Το παρόν στον 37ο Αγώνα Δρόμου Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού έδωσε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του τμήματος Αθήνας, που εδώ και 83 χρόνια προσφέρει αδιάκοπα κοινωνική και ανθρωπιστική προσφορά. Πολύτιμη στήριξη υπήρξε επίσης από την Βιοιατρική, την Ευρωκλινική Αθηνών, καθώς και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών που παρείχαν απαραίτητη ιατρική κάλυψη και ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι Πρώτοι της Γενικής Κατάταξης Ανδρών από τους Αγώνες Δρόμου των 5 χλμ και 10 χλμ, Δημήτρης Αττιλάκος και Μιχάλης Καλομοίρης είναι ταυτόχρονα Κάτοικοι του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, στους οποίους απονεμήθηκε ειδικό βραβείο.

Υποστηρικτές της Διοργάνωσης ήταν η Chiquita, η 3Ε, το GU energy gel, το YAVA Fitness Center στο Ν. Ψυχικό και τα Γαλλικού τύπου καταστήματα αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής Frank Ze Paul.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: LoveRadio, Δημοκρατία, Espresso, SPORTDAY, SportFM.gr, Χρυσή Ευκαιρία, JoinRadio, Jenny.gr, TORA!TORA!, & koolnews.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v