Techpops: Τέσσερα παιδιά θαύματα από την Ελλάδα

Τρεις 11χρονοι και ένας 10χρονος από την Ελλάδα είναι ανάμεσα στους 25 "εκλεκτούς" της Google και του XPrize για τον διεθνή διαγωνισμό MoonBots.
Techpops: Τέσσερα παιδιά θαύματα από την Ελλάδα
Μια ελληνική ομάδα, η Techpops, που αποτελείται από τρεις 11χρονους και έναν 10χρονο από την Αθήνα, είναι στους 25 φιναλίστ που θα συμμετέχουν στον τελικό του διεθνούς διαγωνισμού ρομποτικής MoonBots Challenge.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ellaspost.com, το MoonBots Challenge 2014 είναι ένας διεθνής διαγωνισμός ρομποτικής για νέους ηλικίας 9 έως 17 ετών που καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ για την προσομοίωση σε σεληνιακές αποστολές.

Η ομάδα αναμένει τις επόμενες ημέρες να παραλάβει από την διοργανώτρια Moonbots το κιτ συμμετοχής στην τελευταία φάση του διαγωνισμού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο κιτ ρομποτικής της LEGO EV3 καθώς και υλικά όπου θα χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει και να προσομοιάσει ένα σεληνιακό τοπίο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί το ρομποτικό όχημα που θα σχεδιάσει.

Ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί στις 15 Αυγούστου και το μεγάλο βραβείο για την ομάδα που θα κερδίσει τον διαγωνισμό είναι ένα ταξίδι στην Χαβάη για να επισκεφτούν το Pacific International Space Center for Exploratory Systems (PISCES).

H Τechpops αποτελείται από τους Χρήστο Ζανετόπουλο 11 ετών, Βασίλη Μιχανετζή 11 ετών, Ιωάννη Φραντζεσκάκη 11 ετών και Ανδρέα Μελακόπουλο 10 ετών.

Η ομάδα techpops συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό ενώ διαθέτει δικό της site, σελίδα στο Facebook και κανάλι στο Youtube.



Αρχηγός της αποστολής Τechpops είναι ο κος Κωνσταντίνος Μιχανετζής, που εκπαιδεύει την ομάδα techpops σε ρομποτικά συστήματα και προγραμματισμό Η/Υ για περισσότερο από ένα χρόνο.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 299 ομάδες απ’ όλο τον κόσμο μεταξύ των οποίων ακόμα δύο ελληνικές οι Moonchildren και GreatBlue.Οι 25 ομάδες που παιρνούν στην τελική φάση του διαγωνισμού είναι:

Incredibots (USA), Wolves (USA), Dutch Delta (The Netherlands), DALTON BRobots (Spain), Electric Dreams (USA), Exit 5 Robotics (USA), Team Starling (USA), Supernovas2 (USA), Apollo 21 (USA), MoonRiders (India), MegabotsVotu (Brazil), Artemis Rising (USA), Nebulans (Egypt),Techpops (Greece), DinaBots (Brazil), AAG Robettes (USA), Rolling Robots PV (USA), Mesa Robles Robotworks Y (USA), Tecnorois (Spain), The 4th Dimension (USA), The Space Dolphins (UK), Kritkangwan (Thailand), Lord of the Bricks (USA), Galaxy (USA) and RoboSquad United (Australia).


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v