Η αλήθεια πίσω από τις αψεγάδιαστες φωτό του Instagram

Δεν υπάρχει τέλειο σώμα. Υπάρχουν τέλειες πόζες. Και τέλειος φωτισμός. Και τέλεια επεξεργασία φωτογραφιών. Κάποιος έπρεπε, επιτέλους, να τα πει.
Η αλήθεια πίσω από τις αψεγάδιαστες φωτό του Instagram
Όσο δημοφιλές και «εμπνευστικό» και αν είναι το Instagram, με τα newsfeed του γεμάτα από εικόνες τόπων που θέλουμε να δούμε και ανθρώπων που θέλουμε να γίνουμε, άλλο τόσο μπορεί να γίνει απατηλό. Γιατί, πίσω από την καλογυαλισμένη του επιφάνεια, υπάρχει η σκληρή πραγματικότητα των καθόλου ρεαλιστικών προτύπων ομορφιάς και των στόχων που δεν θα μπορούσαν ποτέ να επιτευχθούν –γεγονός που προκαλεί στους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου αισθήματα ανεπάρκειας, φθόνου και τελικά δυστυχίας.

Η δημοφιλής blogger Chessie King, που τυγχάνει και personal trainer με χιλιάδες followers στο Instagram, φροντίζει να επισημάνει το ψέμα και το λάθος τέτοιων αναρτήσεων, προωθώντας τον ρεαλιστικό στόχο της αγάπης και της φροντίδας για το σώμα μας με όλα του τα ψεγάδια, με post όπως τα παρακάτω «πριν» και «μετά» –όπου «πριν» είναι η μη κολακευτική πόζα/ φωτογραφία και «μετά» η φωτογραφία που ποστάρεται κατά κανόνα στο Instagram.





















Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v