Τι σημαίνουν 6 από τα πιο συχνά μας όνειρα

Να τι σημαίνουν σύμφωνα με την επιστήμη έξι από τα πιο συνηθισμένα πράγματα που βλέπουμε στον ύπνο μας.
Τι σημαίνουν 6 από τα πιο συχνά μας όνειρα
Τι σημαίνει όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι πετάς
Παρ’ ότι μοιάζει ευχάριστο, δεν δείχνει τόσο θετικά πράγματα για την αυτοεκτίμησή σας. Πιθανώς νιώθετε ότι δεν σας εκτιμούν, δεν ανανωρίζονται οι προσπάθειές σας και δεν δέχεστε την αγάπη που αξίζετε.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις πως σε κυνηγούν
Σύνηθες όνειρο γεμάτο… σασπένς, το «σκηνικό» καταδίωξης είναι ένας τρόπος να σας πει το υποσυνείδητό σας ότι είστε αρκετά δυνατοί για να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που σας κυνηγούν.

Τι σημαίνει όταν πεθαίνεις στο όνειρό σου
Για άλλη μια φορά, δυσάρεστο όνειρο δεν αντιστοιχεί απαραίτητα σε δυσάρεστη πραγματικότητα: Απλώς φαίνεται πως σας απασχολεί μία κατάσταση που βρίσκεται (ή πρέπει να βρεθεί) στο τέλος της: Ένας χωρισμός, ένας αποχωρισμός, μια παραίτητη κ.ο.κ.

Τι σημαίνει όταν νιώθεις ότι πέφτεις στον ύπνο σου
Τις περισσότερες φορές δεν είναι όνειρο, αλλά ένα «τίναγμα» των μυών που μπερδεύουμε με όνειρο. Ωστόσο, όταν όντως βλέπουμε σε όνειρο την πτώση μας, η ψυχολογία λέει πως πρόκειται για «σήμα κινδύνου» ότι έχετε σημαντικά προβλήματα να λύσετε στις σχέσεις ή τη δουλειά σας.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις τον εαυτό σου γυμνό
Η κύρια ερμηνεία είναι πως νιώθετε εκτεθειμένοι – πολύ περισσότερο όταν βλέπετε τον εαυτό σας γυμνό σε δημόσιο χώρο ή υπό το βλέμμα άλλων. Είναι όνειρο που βλέπουμε συνήθως σε περιόδους ανασφάλειας, οπότε και νιώθουμε ανεπαρκείς, ένοχοι για κάτι ή κατώτεροι των περιστάσεων.

Τι σημαίνει όταν βλέπεις ζώα στον ύπνο σου
Τα ζώα σχετίζονται με χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας, ενώ οι πράξεις τους στα όνειρά μας αντιστοιχούν στη συμπεριφορά του ανθρώπου που βλέπει το όνειρο. Αν για παράδειγμα, δείτε ζώο να τρώει λαίμαργα, μάλλον νιώθετε άσχημα για τις διατροφικές σας συνήθειες ή που υποκύψατε και χαλάσετε τη δίαιτά σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v