Θα κάνουμε επαφή με εξωγήινους το αργότερο έως το 2100

Η ανθρωπότητα θα έχει επαφή με εξωγήινους το αργότερο έως το 2100, εκτιμά ο γνωστός φυσικός, μελλοντολόγος και συγγραφέας Μίτσιο Κάκου.
Θα κάνουμε επαφή με εξωγήινους το αργότερο έως το 2100
Αναρωτηθήκατε ποτέ πότε στο… Σύμπαν θα καταφέρουμε να επικοινωνήσουμε με εξωγήινους;

Αν ναι, τότε έχουμε επίσημη ανακοίνωση για εσάς. Ο φυσικός, μελλοντολόγος και συγγραφέας Μίτσιο Κάκου εκτιμά ότι, το αργότερο έως το 2100, οι άνθρωποι θα έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινους.

Βέβαια δεν είναι σίγουρος αν η επαφή αυτή θα είναι άμεση ή αν θα γίνει εξ’ αποστάσεως. Όπως αναφέρει ο ίδιος, «το πιθανότερο είναι να κάνουμε επαφή με ένα εξωγήινο πολιτισμό μέσα σε αυτό τον αιώνα, ακούγοντας τις ραδιοεπικοινωνίες τους».

«Το να τους μιλήσουμε, θα είναι δύσκολο, επειδή μπορεί να απέχουν δεκάδες έτη φωτός. Έτσι, στο μεταξύ, θα πρέπει να αποκωδικοποιήσουμε τη γλώσσα τους για να καταλάβουμε το επίπεδο της τεχνολογίας τους και τις προθέσεις τους», προσθέτει.

Ένα άλλο σενάριο, σύμφωνα πάντα με τον Κάκου, είναι πως οι εξωγήινοι θα «προσγειωθούν στον κήπο του Λευκού Οίκου» για να αναγγείλουν την ύπαρξή τους. Όμως, όπως λέει ο ίδιος, κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο επειδή για εκείνους θα μοιάζουμε με ζώα του δάσους, δηλαδή ανάξιοι για επικοινωνία μαζί τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v