Έδινε 15.000€ σε αστυνομικό για να κρύψει την ηλικία της

Το ποσό των 15.000€ έδινε ως δωροδοκία ελληνογαλλίδα από την Κω σε αστυνομικό για να κρύψει δέκα χρόνια από την ηλικία της στη νέα της ταυτότητα.
Έδινε 15.000€ σε αστυνομικό για να κρύψει την ηλικία της
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 15.000 ευρώ έταξε 77χρονη από την Κω σε αστυνομικό για να τις… σβήσει μια δεκαετία ζωής από την ταυτότητα.

Η ηλικιωμένη ελληνογαλλίδα βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Καλύμνου για να βγάλει νέα ταυτότητα, με ψεύτικο πιστοποιητικό που την παρουσίαζε δέκα χρόνια νεότερη. Όταν ο αστυνομικός διαπίστωσε το πλαστό του πιστοποιητικού, εκείνη του έδωσε έναν φάκελο με 15.000 ευρώ για να κάνει «τα στραβά μάτια».

Η εύπορη 77χρονη, που έχει καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή ανστολή, θα δικαστεί στο Εφετείο Δωδεκανήσου στις 14 Φεβρουαρίου για απόπειρα δωροδοκίας αστυνομικού και για πλαστογραφία.

Η ίδια δήλωσε πως δεν γνώριζε την σοβαρότητα των πράξεών της και ότι ήθελε να επωφεληθεί ευεργετική νομοθεσία της χώρας καταγωγής της για συνταξιούχους. Στην προανάκριση, ισχυρίστηκε ότι τελούσε από διαταραχή λογικής επειδή είναι χήρα και μητέρα ενός παιδιού με ειδικές δεξιότητες, ενώ για το ότι θέλει να κρύψει 10 χρόνια από την ηλικία της δήλωσε ότι προσπάθησε να το κάνει από φιλαρέσκεια και απερισκεψία.

Πηγή: dimokratiki.gr 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v