Αυτές είναι οι πορείες του Σ/Κ στην Αθήνα

Ένα… χαώδες Σαββατοκύριακο ξεκινά για την Αθήνα, καθώς τέσσερις διαφορετικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4/2.
Αυτές είναι οι πορείες του Σ/Κ στην Αθήνα
Τουλάχιστον 5.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός για τα μέτρα τάξης, που σχεδιάζονται με βασικό σκοπό να μην συναντηθούν οι δύο πλευρές μεταξύ τους στις τέσσερις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Κι αυτό γιατί, το απόγευμα του Σαββάτου στις 18.00 είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια έξω από τα γραφεία τους, στην συμβολή των λεωφόρων Μεσογείων και Κατεχάκη, και μισή ώρα μετά είναι προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ρηγίλλης με πρόθεση των συμμετεχόντων να πραγματοποιήσουν πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Εκεί σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ισχυρός φραγμός της Αστυνομίας, που θα περιλαμβάνει και κλούβες, για να αποτραπεί η προσέγγιση των δύο πλευρών, προς αποφυγή επεισοδίων.

Αντίστοιχα, την επόμενη ημέρα, την Κυριακή, στις 14.00 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στην Πλατεία Συντάγματος το συλλαλητήριο για την Μακεδονία, την στιγμή που δύο ώρες πριν έχουν κάλεσμα για αντισυγκέντρωση οι αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια. Και εδώ προβλέπεται ισχυρότατος φραγμός της Αστυνομίας και με κλούβες ανάμεσά τους, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επαφές. Να σημειωθεί πως τις ώρες που θα ξεκινήσει το συλλαλητήριο θα κλείσουν και οι σταθμοί μετρό Συντάγματος, Πανεπιστημίου και Ομόνοιας, επίσης για λόγους ασφαλείας.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v