Να γιατί το 2018 θα είναι καλύτερο

Κοιτάζουμε το 2018 με αισιοδοξία και βρίσκουμε στους μήνες του 12 λόγους που μας κάνουν να χαμογελάμε.
Να γιατί το 2018 θα είναι καλύτερο

Γιατί το 2018 θα είναι καλύτερο από το 2017;

Σίγουρα γιατί θα το κοιτάξουμε με περισσότερη αισιοδοξία, όπως πάντα κάνουμε.

Σίγουρα γιατί θέλουμε να πιστέψουμε πως κάθε φέτος και καλύτερα.

Και σίγουρα γιατί σύμφωνα με τα πρώτα προγνωστικά, το νέο έτος θα έχει αρκετές αφορμές που θα μας κάνουν να χαρούμε.

Δείτε παρακάτω μερικές εξ’ αυτών.

* Γιατί όπως επισημαίνουν μεγάλοι αστρολόγοι, το 2018 οι πλανήτες και οι εκλείψεις τους διαμορφώνουν ένα ολοκαίνουργιο σκηνικό, το οποίο ευνοεί κάθε ζώδιο ξεχωριστά και του δίνει ευκαιρίες για επιτυχία και συγκριτικά πλεονεκτήματα.



* Διοργανώνονται οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στην PyeongChang, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα αθλητικά γεγονότα της τετραετίας, στο οποίο μάλιστα θα συμμετέχει η γυναικεία ομάδα της Νιγηρίας στο Bobsled. Είναι η πρώτη φορά που το αφρικανικό έθνος εκπροσωπείται σε χειμερινή ολυμπιάδα.

* Έρχονται σούπερ ταινίες που θα μας καθηλώσουν στις σκοτεινές αίθουσες με ποπ κορν ανά χείρας: Black Panther τον Φεβρουάριο, Avengers: Infinity War τον Μάρτιο, Jurassic World: Fallen Kingdom τον Ιούνιο και η (εχμ) συνέχεια του Fifty Shades (για τους φαν και μόνο).

* Θα κολλήσουμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες αφού καταφθάνουν ολοταχώς νέα επεισόδια από Black Mirror και A Handmaid's Tale, καθώς επίσης και από πολυαναμενόμενο νέο κύκλο του Westworld.

* Καταφθάνει ο απόλυτος ποδοσφαιρικός θεσμός, το Μουντιάλ, το οποίο φιλοξενείται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο στη Ρωσία και θα μας κάνει να μαζευτούμε με φίλους και φίλες(;) στο σπίτι για μπύρα, πίτσα και μπάλα. Και γκολ, πολλά γκολ!



* Θα πάμε στο φεγγάρι! Για πρώτη φορά στα χρονικά το Moon Express της Silicon Valley θα στείλει «κανονικούς» ανθρώπους για μια χαλαρή βολτίτσα εκεί επάνω.

* Οι καρκινοπαθείς που ακολουθούν χημειοθεραπεία θα έχουν για πρώτη φορά την δυνατότητα να μην χάσουν μαλλιά, χάρη σε μια νέα επαναστατική μηχανή που εγκρίθηκε το Μάιο του 2017 από τον FDA και αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2018. Θα αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά επιτεύγματα του νέου έτους.

* Μάλλον, θα έχουμε νέο βιβλίο στη σειρά Game of Thrones με τίτλο Winds of Winter. Καιρός ήταν!

* Θα μπορούμε να πετάξουμε στην Ανταρκτική. Πριν το 2018 για να γίνει αυτό θα έπρεπε είτε να κλείσουμε ιδιωτική πτήση με τσάρτερ είτε να είμαστε αποπροσανατολισμένα πουλιά. Από το 2018 όμως, οι πρώτες εμπορικές πτήσεις θα ξεκινούν από την Αργεντινή και θα προσγειώνονται στην Αργεντίνικη βάση του νησιού Seymour κοντά στην ανταρκτική χερσόνησο.

* Θα δούμε συναυλιάρες στην Αθήνα: τους Kraftwerk σε ένα άνευ προηγουμένου τρισδιάστατο show, τους Iron Maiden στην Μαλακάσα με ολοκαίνουργια περιοδεία και τον υπέροχο Nick Cave στην πλατεία Νερού. 



* Το Φεστιβάλ Επιδαύρου 2018 αναμένεται εντυπωσιακό: Αχαρνείς του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, Αγαμέμνονας σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, Ηλέκτρα του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Θάνου Παπακωνσταντίνου από το Εθνικό Θέατρο, Ορέστης του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη από το ΚΘΒΕ και Πλούτος σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς από το Εθνικό Θέατρο, Βάτραχοι, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου είναι μερικές από τις παραστάσεις που θα απολαύσουμε.

* Και τέλος, ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Ή τουλάχιστον έτσι δήλωσε για ακόμα μια φορά ο Πρωθυπουργός.

Καλή χρονιά λοιπόν, με χαμόγελα!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v