Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Κουράγιο, το κρύο θα αρχίσει να υποχωρεί από τη Δευτέρα, και οι λιακάδες επανέρχονται ανήμερα τα Χριστούγεννα και την επόμενη μέρα.
Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;
Το τσουχτερό κρύο συνεχίζεται στην Αθήνα μέχρι και την Κυριακή. Η πρόγνωση του καιρού κάνει λόγο για εξασθένηση των φαινομένων και λιακάδες στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα από το μεσημέρι της Δευτέρας, με το θερμόμετρο να σκαρφαλώνει ξανά στους 16 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Μέχρι τότε, οι χαμηλές θερμοκρασίες καλά κρατούν, με ανώτερη στην Αθήνα τους 8 βαθμούς το μεσημέρι του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου. Η πιθανότητα για βροχή κατά τόπους ισχυρή είναι επίσης αυξημένη στην Αττική, από σήμερα Πέμπτη 21/12 μέχρι και το πρωί της Κυριακής 24/12.

Στο βόρειο Αιγαίο, τη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά και τη δυτική Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 22/12, αναμένονται καταιγίδες που θα εκδηλωθούν κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη. Χιονιά θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι έντονα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v