«Δηλητηριάσαμε προϊόντα και θα τα βάλουμε σε ράφια σούπερ μάρκετ»

Οι «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» απειλούν με τοποθέτηση δηλητηριασμένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
«Δηλητηριάσαμε προϊόντα και θα τα βάλουμε σε ράφια σούπερ μάρκετ»

Μια ομάδα αναρχικών με όνομα «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές» απειλεί να δηλητηριάσει τρόφιμα στα ράφια σούπερ μάρκετ, με υδροχλωρικό οξύ.


«Αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων χιλιάδες κόσμος αφήνει τον καναπέ για να κάνει τα απαραίτητα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι γεμίζοντας τις κενές υπάρξεις του με καταναλωτικά σκουπίδια με όμορφα και αστραφτέρα περιτυλίγματα» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους.


Το κείμενο, που φέρει τίτλο «Πράσινη Νέμεσις Πράξη 3» αναφέρει ότι έχουν πραγματοποιήσει σαμποτάζ σε συγκεκριμένα προϊόντα στα ράφια σουπερμάρκετ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βάζοντας με σύριγγες στις συσκευασίες υδροχλωρικό οξύ, ενώ υπάρχουν φωτογραφίες για τον τρόπο που γίνεται η δηλητηρίαση.


Για τις απειλές διεξάγει ήδη έρευνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, ενώ στην προληπτική απόσυρση από την αγορά των προϊόντων που ενδέχεται να έχουν επιμολυνθεί προχώρησε ο Ε.Φ.Ε.Τ.


Ο φορέας καλεί μάλιστα τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για προληπτικούς λόγους να μην αγοράσουν προϊόντα ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:


-Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

-Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

-Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.

-Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος


Είναι η τρίτη χρονιά πριν από τις γιορτές, που η συγκεκριμένη ομάδα εκτοξεύει απειλές για σαμποτάζ σε τρόφιμα. Τις δύο προηγούμενες φορές, οι παρτίδες των τροφίμων που αναφέρονταν αποσύρθηκαν από τις εταιρείες και από την έρευνα αποδείχτηκε ότι οι απειλές ήταν ψεύτικες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v