10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις στα μπαρ

Το σέρβις, ο μπάρμαν και οι λοιποί πελάτες θα σε ευγνωμονούν αν σταματήσεις να κάνεις αυτά τα 10 ενοχλητικά πράγματα στο μπαρ.
10 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις στα μπαρ

Γιατί (και) στα μπαρ υπάρχουν κάποιοι άγραφοι κανόνες.

Να θεωρείς ότι έχεις πάντα δίκιο

Ναι, είσαι πελάτης, αλλά κάθε μπαρ έχει τους δικούς του όρους και όχι, δεν έχεις πάντα δίκιο.

Να απαιτείς κέρασμα

Πρώτον το μαγαζί δεν είναι του σερβιτόρου για να του ζητάς «να κεράσει τα επόμενα», ακόμα και αν έχεις κάνει δυνατό λογαριασμό. Αλλά και να ήταν, το μπαρ δεν είναι πιτσαρία για να πάρεις μια μαργαρίτα δώρο με δύο καλτσόνε.

Να γκρινιάζεις για τις τιμές

Βρίσκεις τις τιμές υπερβολικες; Αφ’ ενός δεν σε υποχρέωσε κανένας να έρθεις σε αυτό το μπαρ, αφ’ ετέρου μπορείς να εκφράσεις την άποψη σου κόσμια χωρίς να γίνεις είρων προς τον σερβιτόρο.

Να ζητάς «λίγο ακόμα αλκοόλ»

Η μεζούρα είναι μεζούρα. Με το να πεις στον μπάρμαν «βάλε μου λίγο παραπάνω» το καλύτερο που θα καταφέρεις είναι να τον νευριάσεις. Το χειρότερο; Να σ'το χρεώσει διπλό.

Να φασώνεσαι σαν να μην υπάρχει αύριο

Θες να ζήσεις τον έρωτά σου και να ανταλλάξεις σωματικά υγρά; Ε, το μπαρ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για αυτό. Καλύτερα δες εδώ τα καλύτερα ξενοδοχεία ημιδιαμονής στην Αθήνα

Να ζητάς το τραγούδι σου μεθυσμένος από τον DJ

Όχι, δεν μπορεί να παίξει το Always από Bon Jovi. Άσε τον άνθρωπο στην ησυχία του και προς Θεού μην του ζητάς να σου γεμίσει τα ξηροκάρπια.

Να αναπτύσσεις υπερβολική οικειότητα με τον μπάρμαν

Σίγουρα ο μπαρμαν μπορεί να γίνει οικείο πρόσωπο αλλά δεν νοείται με την πρώτη επίσκεψη σε μπαρ να αρχίσεις να του μιλάς σαν να είναι το κολλητάρι από το στρατό.

Να θεωρείς το μπαρ τσαρδί σου

Το ότι αποτελεί στέκι σου ένα μπαράκι δε σημαίνει ότι με την 100η επίσκεψη σου μεταβιβάστηκαν και τα συμβόλαια ιδιοκτησίας. Όταν με το καλό γίνει αυτό, μπορείς να το κάνεις ό,τι θέλεις. Ρίχ’το κιόλα. Ο κανόνας ισχύει και για την «συμπεριφορά» σου στην τουαλέτα. Σπίτι σου κατουράς απέξω και ρίχνεις τα χαρτιά στη λεκάνη;



Να την πέφτεις χυδαία στη σερβιτόρα

Ή στην μπαργούμαν. Σου άρεσε; Δεκτό, σε σένα και άλλους 1000. Πες της κάτι με χιούμορ και αν όντως ψήνεται θα γίνει δουλίτσα. Τα «πω πω τι μανάρι είσαι συ» είναι λόγος για να σε πετάξουν έξω.

Να ρωτάς αν έχουν τουαλέτα

Όχι, κατουράνε σε γκιο – γκιο βασικά αλλά ντράπηκαν να στο πουν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v