Αυτή είναι η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα

Η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα λέγεται DCR 017, φτιάχνεται κατά παραγγελία, και κέρδισε τις εντυπώσεις στο Μιλάνο, όπου παρουσιάστηκε.
Αυτή είναι η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα
Στη μεγαλύτερη έκθεση μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, την EICMA που γίνεται κάθε Νοέμβριο στο Μιλάνο, παρουσιάστηκε –και κέρδισε τις εντυπώσεις– η πρώτη ελληνική μοτοσυκλέτα.

Δημιουργία του μηχανολόγου Ντίνου Νικολαΐδη και των συνεργατών του, η εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα δείχνει να… πατάει γκάζι για μια αγορά σε ραγδαία άνοδο παγκοσμίως, αυτή των ειδικών, περιορισμένης παραγωγής και κατά παραγγελία μηχανών.

Η DCR 017 σχεδιάστηκε μέσα σε τρεις μήνες –η ιδέα για τη δημιουργία της «γεννήθηκε» στην περσινή έκθεση EICMA, τον Νοέμβριο του 2016. Η μηχανή ξεκίνησε με ένα τρισδιάστατο 3D Cut (σ.σ ειδικό πρότυπο σχεδιασμού κατασκευασμένο σε υπολογιστή) και μετά προέκυψαν περίπου 1.500 επιμέρους κατασκευαστικά σχέδια για τα εξαρτήματα. Για την ολοκλήρωση της μοτοσικλέτας εργάστηκε μια μικρή ομάδα της ελληνικής εταιρίας με την ονομασία DNA Filters Ltd.



Σε ό,τι αφορά την μετεξέλιξη του πρωτοτύπου της μοτοσυκλέτας σε μοντέλο παραγωγής ο κ. Νικολαΐδης εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως αρχικά κατασκευάστηκε με στόχο «να δείξει ότι κατέχουμε την τεχνολογία, παρ’ ότι είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει φίλτρα αέρος [...] Θέλαμε να δείξουμε πως είμαστε ικανοί να κατασκευάσουμε και μοτοσικλέτες. Αυτό το πέτυχε η συγκεκριμένα μοτοσικλέτα. Εκείνο που προέκυψε είναι η ζήτηση από τον κόσμο, υπάρχει ζήτηση, ο κόσμος ενδιαφέρεται», προσέθεσε.

Η DCR 017 έχει ως στόχο το ειδικό κοινό που αναζητά μοντέλα σε ένα ακμάζων τμήμα της αγοράς, αγοραστές που επιλέγουν μοντέλα κατασκευασμένα στα μέτρα τους. «Είναι κάτι που μπορούμε να το παραλληλίσουμε με Ferrari ή Lamborghini στον τομέα του αυτοκινήτου, προφανώς είναι πάρα πολύ ακριβή κατηγορία, υπάρχει όμως σχέδιο για να πάμε στο Plan B» σημειώνει. Αν υπάρξουν παραγγελίες, στα άμεσα σχέδια των δημιουργών της μοτοσικλέτας είναι να στηθεί μια ξεχωριστή μονάδα η οποία θα αναλάβει την παραγωγή της.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v