"Μην μπερδεύουμε τη σεξουαλική παρενόχληση με το φλερτ"

Η διεθνούς φήμης ηθοποιός αποφάσισε να υπερασπιστεί τον σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε, ο οποίος κατηγορήθηκε δημόσια για παρενόχληση.
Μην μπερδεύουμε τη σεξουαλική παρενόχληση με το φλερτ
Στην αλυσιδωτή αντίδραση των αποκαλύψεων περί σεξουαλικής παρενόχλησης ηθοποιών, η μπάλα πήρε και τον μεγάλο σκηνοθέτη Τζουζέπε Τορνατόρε, ο οποίος τις περασμένες ημέρες κατηγορήθηκε δημόσια για παρενόχληση από την ηθοποιό και παρουσιάστρια Μιριάνα Τρεβιζάν.

Προς υπεράσπισή του, η ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι, στην τελετή απονομής του βραβείου «Βίρνα Λίζι», με το οποίο τιμήθηκε στην Ιταλία ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο Τζουζέπε είναι φίλος μου και τον σέβομαι. Χάρη σε αυτόν μου άνοιξαν χίλιες πόρτες. ήταν σωστό να εκραγεί ο θυμός, αλλά μπορεί και να εκραγεί με λανθασμένο τρόπο. Πρέπει να ξεχωρίζουμε τις προθέσεις ανάμεσα σε βιασμό, εκβιασμό, παρενόχληση και μια κίνηση που αποτελεί, ουσιαστικά, έντονο φλερτ».

Παράλληλα όμως, ανέφερε πως «οι καταγγελίες τόσων γυναικών, τόσων ηθοποιών, θα καταφέρουν να προκαλέσουν μια γενικότερη αλλαγή» και πως θα πρέπει «να ξεχωρίζουμε τον άνθρωπο από τα έργα του», από την στιγμή που «όποιος είναι ισχυρός δεν σημαίνει ότι είναι και καλός άνθρωπος».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v