Κατηγορούμενος για παρενόχληση και ο Ντάστιν Χόφμαν

Δύο γυναίκες κατηγορούν τον Ντάστιν Χόφμαν για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς το θρίλερ των σεξουαλικών αδικημάτων στο Χόλιγουντ συνεχίζεται.
Κατηγορούμενος για παρενόχληση και ο Ντάστιν Χόφμαν
Ο ασκός των αποκαλύψεων περί σεξουαλικών αδικημάτων στο Χόλιγουντ άνοιξε, και δεν φαίνεται να κλείνει σύντομα. Πιο πρόσφατος πρωταγωνιστής σκανδάλου είναι ο Ντάστιν Χόφμαν, τον οποίο η συγγραφέας Άννα Γκράχαμ Χάντερ κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων το 1985, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.

Η Χάντερ, για την ακρίβεια, είπε πως ο Χόφμαν «με φλέρταρε ανοιχτά, μου έπιασε τον κώλο, και μίλησε για σεξ μαζί μου και μπροστά μου». Ο 80χρονος σήμερα ηθοποιός απολογήθηκε, λέγοντας ότι λυπόταν αν την έφερε σε δύσκολη θέση, και πρόσθεσε: «τρέφω τεράστιο σεβασμό για τις γυναίκες και νιώθω απαίσια για το γεγονός ότι μπορεί να έκανα κάτι που την έφερε σε δύσκολη θέση. Λυπάμαι. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό του ποιος είμαι».

Μία μόλις ημέρα μετά την απολογία του Χόφμαν, η επίσης συγγραφέας και παραγωγός Γουέντι Ρις Γκατσιούνης τον κατηγόρησε με τη σειρά της για σεξουαλική παρενόχληση. Όπως αναφέρει ο Guardian, η Γκατσιούνης συζητούσε το 1991 με τον Χόφμαν και τον σεναριογράφο του Τούτσι, Μάρεϊ Σίσγκαλ, την ενδεχόμενη μεταφορά της θεατρικής παράστασής της A Darker Purpose στον κινηματογράφο.

Όπως λέει η συγγραφέας, που τότε ήταν 20 χρονών, ο Χόφμαν τη ρώτησε αν είχε κάνει ποτέ σεξ με άντρα άνω των 40. «Δεν θα το ξεχάσω ποτέ –κάνει ένα βήμα πίσω, ανοίγει τα χέρια του και λέει ‘θα είχες ένα εντελώς καινούριο σώμα να εξερευνήσεις’» λέει η Γκατσιούνης, η οποία προσθέτει ότι ο Χόφμαν αργότερα της πρότεινε να πάνε να αγοράσουν ρούχα σε ένα κοντινό ξενοδοχείο, εκείνη αρνήθηκε και μερικές μέρες αργότερα ο Σίσγκαλ επικοινώνησε μαζί της για να της πει ότι ο Χόφμαν δεν ενδιαφερόταν να συνεργαστεί μαζί της.

Με πληροφορίες από Guardian και BBC 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v