Διχάζει η απόφαση σχολείου για τον μικρό Αμίρ

Ο 11χρονος Αφγανός που κληρώθηκε να κρατήσει τη σημαία του 6ου Δημοτικού Σχολείο Δάφνης κράτησε τελικά… μια ταμπέλα με το όνομα του σχολείου.
Διχάζει η απόφαση σχολείου για τον μικρό Αμίρ
Ο Αφγανός μαθητής που κληρώθηκε να κρατήσει την σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου κράτησε τελικά αντ’ αυτής την ταμπέλα με το όνομα του 6ου Δημοτικού Σχολείο Δάφνης. Τη σημαία κράτησε άλλος μαθητής.

Ο διευθυντής του σχολείου λέει πως ο λόγος για την απόφασή του αυτή ήταν το ότι ο 11χρονος Αμίρ θα αρνιόταν να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, πράγμα που ο ίδιος ο Αμίρ και η οικογένειά του αρνούνται κατηγορηματικά.

Την αποκάλυψη για το περιστατικό έκανε με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου, ο οποίος αφού παραθέτει τα γεγονότα και τη δικαιολογία του διευθυντή για την απόφασή του να δώσει σε άλλο μαθητή τη σημαία, παρουσιάζει και την εκδοχή του μικρού μαθητή: "Το Αφγανόπουλο δηλώνει έκπληξη και υποστηρίζει πως ουδέποτε του είπαν κάτι τέτοιο και πως δεν είχε πρόβλημα να μπει σε χριστιανική εκκλησία".

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως θα υπάρξει ανακοίνωση, μόλις το υπουργείο λάβει αναλυτική πληροφόρηση από τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το περιστατικό και θα υπάρξει αναλυτική ανακοίνωση, κατόπιν πληροφοριών που λαμβάνονται από τη σχολική μονάδα και το πρόγραμμα ‘Προσωρινή Στέγαση Προσφύγων αιτούντων άσυλο ή μετεγκατάσταση από την χώρα' του δήμου Αθηναίων, βάση του οποίου η οικογένεια βρίσκεται σε διαμέρισμα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Αγγελόπουλος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v