Η χειρότερη χώρα στην ΕΕ για να είσαι γυναίκα είναι η... Ελλάδα

H Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση στον Δείκτη Ισότητας των Φύλων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων.
Η χειρότερη χώρα στην ΕΕ για να είσαι γυναίκα είναι η... Ελλάδα
Σημαντική υστέρηση σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. παρουσιάζει η χώρα μας στο κομμάτι της ισότητας των δύο φύλων.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των 28 χωρών – μελών και είναι το μοναδικό κράτος-μέλος που τη δεκαετία 2005-2015 επιδείνωσε τις επιδόσεις της όσον αφορά την ανισότητα στα δύο φύλα σε τρεις τομείς: στο χρήμα (-1,2 μονάδες), στην υγεία (-1,5 μονάδες) και στον χρόνο (-1,5 μονάδες).

Το χρήμα αφορά τις ανισότητες στην πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους, η υγεία τη συμπεριφορά σε σχέση με ζητήματα υγείας και την πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και ο χρόνος τις ανισότητες στην κατανομή του χρόνου που αφιερώνεται στη φροντίδα και στην οικιακή εργασία και τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Οι άλλοι τομείς μέτρησης με βάση τους οποίους διαμορφώνονται οι επιδόσεις των χωρών είναι η εργασία (ισότιμη πρόσβαση στην απασχόληση και καλές συνθήκες εργασίας), η γνώση (ανισότητες στην συμμετοχή στην εκπαίδευση) και η εξουσια (ισότητα των φύλων στις θέσεις λήψης αποφάσεων σε όλους τους πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς).

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τα στοιχεία της αρνητικής “πρωτιάς” της Ελλάδας στο διάστημα 2005-2015:



Πηγή πίνακα: Εφημερίδα των Συντακτών

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v