Οι πρώτες αποστολές για αποίκηση στον Άρη ξεκινούν

Η ανθρωπότητα μπορεί να ταξιδέψει στον Άρη για να ιδρύσει την πρώτη της αποικία εκτός Γης από το 2024, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρίας SpaceX.
Οι πρώτες αποστολές για αποίκηση στον Άρη ξεκινούν
Σε επτά χρόνια από τώρα οι γήινοι θα είναι σε θέση να ξεκινήσουν την εποίκιση του κόκκινου πλανήτη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας διαστημικών εξερευνήσεων SpaceX.

Συγκεκριμένα, ο Elon Musk υποστηρίζει ότι η εταιρία του θα είναι σε θέση να ιδρύσει βάση στον Άρη χάρη σε έναν πύραυλο πολλαπλής χρήσης που θα ταξιδεύει ως και με 27.000 χιλιόμετρα την ώρα.

Η SpaceX αναφέρει ότι πρώτα θα εγκατασταθεί σε βάση στη Σελήνη, από όπου θα εκτοξεύσει δύο αποστολές στον Άρη το 2022. Αυτές οι πρώτες αποστολές θα έχουν στόχο να εντοπίσουν νερό και να εγκαταστήσουν υποδομές ενέργειας και υποστήριξης της ανθρώπινης ζωής.

Οι πρώτοι ταξιδιώτες, σύμφωνα με το σχέδιο της SpaceX, θα μπορέσουν να αναχωρήσουν από τη Γη το 2024 και να εγκαταστήσουν ένα «εργοστάσιο» ηλιακής ενέργειας, με τη βοήθεια του οποίου θα έχουν όλα τα εφόδια για να μπορούν να επιστρέψουν στη Γη. Σταδιακά, μια κατοικήσιμη πόλη θα μπορούσε να αναπτυχθεί πάνω στον Άρη, ένα «πραγματικά όμορφο μέρος για να μένεις», ανέφερε ο Elon Musk. Το συγκεκριμένου τύπου διαστημόπλοιο θα χωρά 100 άτομα και θα φτάνει από τη Γη στον Άρη σε περίπου έξι με εννέα μήνες, ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι το 2050, η πόλη του Άρη θα μπορεί να φιλοξενεί ένα εκατομμύριο κατοίκους.

Τα όνειρα της SpaceX όμως δεν σταματούν εκεί: Αυτό το νέο πυραυλοκίνητο όχημα, σύμφωνα με τον Musk, θα μπορεί να εκτελεί δρομολόγια μεταξύ προορισμών στη Γη, με πτήσεις από τη μία άκρη του κόσμου στην άλλη σε λιγότερο από μισή ώρα.

Πηγή: Telegraph 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v