Βρέθηκε χαμένη πόλη του Μ. Αλέξανδρου

Μια πόλη που ιδρύθηκε από τον Μέγα Αλέξανδρο και θεωρείτο «χαμένη» για περισσότερα από 2.000 χρόνια ανακαλύφθηκε σε οικισμό του Ιρακ.
Βρέθηκε χαμένη πόλη του Μ. Αλέξανδρου

Ιδρύθηκε το 331 π.Χ. από τον Μέγα Αλέξανδρο και ήταν χαμένη για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Μια πόλη στην ευρύτερη περιοχή Qalatga Darband στο Ιράκ είδε χθες το φως της δημοσιότητας, χάρη σε προσπάθειες Ιρακινών και Βρετανών Αρχαιολόγων, αλλά και αποδιαβαθμισμένων φωτογραφιών της CIA.

Το ενδιαφέρον των αρχαιολόγων είχε συγκεντρώσει η συγκεκριμένη περιοχή από το 1996, όταν η CIA είχε δώσει στη δημοσιότητα σχετικές φωτογραφίες στις οποίες διακρινόταν περίγραμμα των ερειπίων. Όμως λόγω της πολιτικής αστάθειας στην περιοχή δεν είχε γίνει περαιτέρω διερεύνηση.

Στην περιοχή βρέθηκαν επίσης ελληνικά νομίσματα και αγάλματα προσώπων της ελληνικής μυθολογίας, μεταξύ των οποίων η Περσεφόνη και ο Άδωνις, θεϊκό σύμβολο της γονιμότητας.

Η πόλη βρίσκεται περί τα δέκα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ranya, στην επαρχία Sulaymaniyah του ιρακινού Κουρδιστάν, τόπο από τον οποίο πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος, κατά την εκστρατεία του κατά του Δαρείου.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v