Αν γεννήθηκες αυτόν τον μήνα, είσαι τυχερός

Αν γεννήθηκες κάποιον συγκεκριμένο μήνα, είναι πιο πιθανό να πετύχεις στη ζωή σου, λέει νέα μελέτη. Μάθε ποιος είναι αυτός ο μήνας.
Αν γεννήθηκες αυτόν τον μήνα, είσαι τυχερός
Ερευνητές υποστηρίζουν μετά από μελέτες τους ότι το να γεννηθείς έναν συγκεκριμένο μήνα σημαίνει ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις στη ζωή σου.

Η έρευνα μελέτησε στοιχεία ενός εκατομμυρίου μαθητών στην Αμερική, που γεννήθηκαν από το 1994 ως το 2000. Το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι όσοι από αυτούς γεννήθηκαν Σεπτέμβριο, είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση, στην πλειοψηφία τους συνέχισαν με πανεπιστημιακές σπουδές μετά το σχολείο και είχαν τη λιγότερο συχνή «παρουσία» σε φυλακές ανηλίκων.

Επιπλέον, οι ερευνητές βρήκαν ότι οι μαθητές που γεννήθηκαν Αύγουστο έτειναν να τα βρίσκουν πιο σκούρα στο σχολείο σε σύγκριση με μαθητές που γεννήθηκαν τους υπόλοιπους μήνες του έτους.

Βέβαια, αυτά τα στατιστικά μπορεί να οφείλονται στη διαφορά ηλικίας μεταξύ των μαθητών που γεννήθηκαν διαφορετικούς μήνες: Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα, τα παιδιά που γεννιούνται Σεπτέμβριο είναι τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά κάθε τάξης και αυτά του Αυγούστου τα πιο νεαρά. Έτσι, στην ίδια τάξη, τα παιδιά που γεννήθηκαν Σεπτέμβριο είναι κατά 11 μήνες μεγαλύτερα (και ωριμότερα) σε σχέση με αυτά του Αυγούστου.

Πηγή: Independent 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v