Τα καλοκαίρια που πρέπει να έχεις περάσει

Δεκαεπτά καλοκαιρινές αναμνήσεις που είναι καταγραμμένες στο ελληνικό DNA και που πιθανότατα όλοι έχουμε ζήσει κάποια στιγμή της ζωής μας.
Τα καλοκαίρια που πρέπει να έχεις περάσει
Τι θα πει καλοκαίρι για σένα; Ο καθένας θα απαντήσει κάτι άλλο, ανάλογα με τις εμπειρίες και την ηλικία του. Υπάρχουν όμως κάποιες καλοκαιρινές αναμνήσεις που όλοι έχουμε. Κάποιες εμπειρίες από τις διακοπές που μοιάζει να είναι… προγραμματισμένες στο DNA μας να ζήσουμε, είτε στην παιδική, είτε στην εφηβική ηλικία είτε στην ενήλικη ζωή μας. Γιατί καλοκαίρι για τον καθένα μας είναι…

Να τρως μια φέτα καρπούζι κατευθείαν με το στόμα, χωρίς πιρούνι, ενώ ακόμα τα μαλλιά σου στάζουν θαλασσινό νερό.

Να παίζεις «θαλασσομαχίες» με την παρέα σου, ο ένας πάνω στους ώμους του άλλου ή να κάνετε διαγωνισμούς για την πιο θεαματική βουτιά.

Να κάθεσαι στη βεράντα περιμένοντας τη μαμά να σερβίρει γεμιστά και μυρωδάτη χωριάτικη.

Να κάνεις μάχη με ένα κουνούπι που τριγυρίζει το αυτί σου όλο το βράδυ, αλλά να μη σε νοιάζει γιατί είσαι διακοπές και δεν μπορεί να σου τις χαλάσει ένα έντομο.

Να ψαρεύεις με τον πατέρα σου τα βράδια και να χαίρεσαι σαν παιδί (που ήσουν) όταν τσιμπάει έστω και η παραμικρή μαριδίτσα.

Φοιτητής, να περπατάς ξημερώματα στα σοκάκια του νησιού γελώντας, έχοντας κατεβάσει τη μισή κάβα των μπαρ.

Να κοιτάς το ηλιοβασίλεμα από κάποιο κυκλαδίτικο ξέφωτο με το άλλο σου μισό – ή αυτό που κάποτε πίστευες ότι ήταν το άλλο σου μισό.

Να περπατάς σε μια παραλιακή περαντζάδα τρώγωντας ψημένο καλαμπόκι ή παγωτό σε χωνάκι.

Να ξυπνάς στην σκηνή σε κάποιο κάμπινγκ από το σάουντρακ των τζιτζικιών και αντί να πλύνεις το πρόσωπό σου στο μπάνιο, να βουτάς κατευθείαν στη θάλασσα.

Ή ακόμα καλύτερα, να ξυπνάς σε μια σκηνή που έχεις στήσει σε μια ερημική παραλία και να κάνεις ακριβώς το ίδιο.

Να συναντάς φίλους και ανθρώπους που βλέπεις μόνο τα καλοκαίρια στο αγαπημένο μέρος όπου σου αρέσει να επιστρέφεις για διακοπές και να είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

Να πίνεις ουζάκι πλάι στο κύμα και γάτες τριγύρω να περιμένουν ένα σου βλέμμα – και μια ακόμα αθερίνα που θα τους πετάξεις.

Να παίζεις επιτραπέζια στο μπαλκόνι του ενοικιαζόμενου και να μένεις εκεί ως αργά για να δεις κάποιο αστέρι να πέφτει.

Να χουζουρεύεις το μεσημέρι αφού έχεις επιστρέψει από τη θάλασσα, να αράζεις στο κρεβάτι με μισόκλειστα τα μάτια και να χαμογελάς ακούγοντας για άλλη μια φορά τους τίτλους έναρξης του

Ρετιρέ από κάποια τηλεόραση.

Να διαβάζεις το ένα συναρπαστικό βιβλίο μετά το άλλο στην παραλία και να συζητάς την πλοκή του στα διαλείμματα για βουτιές.

Να χορεύεις στην αμμουδιά σε κάποιο beach party.

…Και να περνάς εξίσου καλά στο χωριό, με τους γονείς ή τους παππούδες, που τώρα εύχεσαι να είχες περισσότερο χρόνο μαζί τους.

Τι είναι καλοκαίρι για σένα; Συμπλήρωσε τις καλοκαιρινές αναμνήσεις στα σχόλια από κάτω.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v