Δεν τρέχει τίποτα αν δεν πας διακοπές τον Αύγουστο

Άσε τους άλλους να ινσταγκραμάρουν μαζικά από τα νησιά. Δεν τρέχει τίποτα αν μείνεις στην πόλη τον Αύγουστο. Στο λόγο μας–για την ακρίβεια, στους 10 λόγους μας.
Δεν τρέχει τίποτα αν δεν πας διακοπές τον Αύγουστο
Πρώτον, θα έχεις την Αθήνα – ή οποιαδήποτε άλλη πόλη - όλη δική σου: Άδεια, μυστηριώδη, ερημική, σχεδόν εξωτική. Απόλαυσέ την προτού γυρίσουν οι ορδές.

Δεύτερον, θα έχεις τις παραλίες της πόλης σχεδόν άδειες, χωρίς τα πλήθη του Ιουλίου που δε σε άφηναν ποτέ να βρεις άδειο τετραγωνικό χιλιοστόμετρου αμμουδιάς στο ΚΑΠΕ.

Τρίτον, τα beach bars δεν σταματούν ποτέ τη λειτουργία τους, οπότε ακόμα κι αν κλείσουν τα αγαπημένα σου στέκια, έχεις κάθε βράδυ θαλασσινή καβάτζα.

Τέταρτον, το ίδιο ισχύει για τα θερινά σινεμά. Η ωραιότερη παρέα τα ζεστά αυγουστιάτικα βράδια: Ταινία, μπυρίτσα και δροσιά.

Πέμπτον, σε αντίθεση με τα… παλιά τα χρόνια (μια πενταετία πριν δηλαδή), δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα πετύχεις φαγάδικο ή ντελιβεράδικο ανοιχτό. Υπάρχουν ένα σωρό εφαρμογές που σου εμφανίζουν ποια είναι ανοιχτά και δεν χρειάζεται να τρέχεις ή να παίρνεις τηλέφωνα να τσεκάρεις στα γυράδικα της γειτονιάς.

Έκτον, ε δεν μπορεί, όλο και κάποια ημερήσια ή weekend σε κοντινό νησί θα μπορέσεις να σκαρώσεις. Ακόμα και με σχεδόν μηδενικό μπάτζετ – πάρε ιδέες από εδώ

Έβδομον, είναι η ευκαιρία σου να λιώσεις στις σειρές που ποτέ δεν έβρισκες τον χρόνο να αρχίσεις – ή να ολοκληρώσεις – τον χειμώνα. Κι εδώ σου έχουμε τις καλύτερες νέες σειρές για να ριχτείς στη «μελέτη». Εναλλακτικά, σου έχουμε και cool μέρη για να αράξεις με τα βιβλία που δεν πρόλαβες να διαβάσεις

Όγδοον, ακόμα και σε μια «γκρίζα» πόλη όπως η Αθήνα, υπάρχουν πάντα γωνιές που θυμίζουν νησί, για να μη σου λείψει η αίσθηση κυκλαδίτικων διακοπών

Ένατον, ακόμα κι αν θες κοσμοπολιτισμό, θα τον βρεις σε οικονομικά πακέτα: Ιδού οι πιο low budget πισίνες για βουτιές από 5€

Δέκατον και κυριότερον, όσο οι άλλοι πληρώνουν 100 και βάλε ευρώ για ένα τριτοκοσμικό δίκλινο τον Αύγουστο, εσύ κάνεις οικονομία και ψάχνεις από τώρα για φθηνές αποδράσεις το φθινόπωρο. Δεν είναι μυστικό: Με τα χρήματα 2-3 διανυκτερεύσεων στη Μύκονο τον Αύγουστο, κλείνεις εισιτήρια και AirBNB για Ρώμη μια βδομάδα τον Οκτώβριο. Ή – αν ήσουν αρκετά προνοητικός, έχεις ήδη κάνει τις διακοπές σου τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο και είσαι ήδη καλυμμένος από δόση νησιού, οπότε… μην γκρινιάζεις και πολύ.

Περισσότερες ιδέες για το τι μπορείς να κάνεις τον Αύγουστο στην πόλη θα βρεις εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v