Η Κατερίνα Στεφανίδη στην κορυφή του κόσμου!

Η ελληνίδα επικοντίστρια στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Λονδίνο, κατακτώντας το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή της.
Η Κατερίνα Στεφανίδη στην κορυφή του κόσμου!
Με ένα άλμα στα 4,91 μέτρα, η Κατερίνα Στεφανίδη κατάφερε να βάλει το μοναδικό χρυσό μετάλλιο που έλειπε από την συλλογή της: Αυτό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου.

Το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο, φάνηκε από νωρίς ότι η ελληνίδα ολυμπιονίκης θα βρισκόταν στο βάθρο. Ενώ όλες οι υπόλοιπες αθλήτριες του επί κοντώ, πλην της Στεφανίδη και της αμερικανίδας Μόρις, σταμάτησαν τις προσπάθειές τους στα 4,75 μέτρα, η ελληνίδα επικοντίστρια πέρασε τον πήχη με την πρώτη.

Η Στεφανίδη κατάφερε να περάσει με ευκολία και τα 4,82, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει η Μόρις, και αντ’ αυτού προτίμησε να ανεβάσει τον πήχη στα 4,89 μέτρα. Η αμερικανίδα αθλήτρια απέτυχε, ενώ η Στεφανίδη έκανε άλλο ένα επιτυχημένο άλμα, ξεπερνώντας στη συνέχεια και τα 4,91 μέτρα. Ήδη χρυσή πρωταθλήτρια, επιδίωξε να καταρρίξει το ρεκόρ της βάζοντας τον πήχη στα 5,02 μέτρα, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να τα ξεπεράσει.

Η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο κάνοντας την καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος στο γυναικείο άλμα επί κοντώ και έγινε η μόνη ελληνίδα αθλήτρια, μετά τον Κώστα Κεντέρη, που είναι ταυτόχρονα πρωταθλήτρια Ευρώπης, κόσμου και χρυσή Ολυμπιονίκης.

Τα συγχαρητήριά τους έστειλαν μέσω Twitter ο έλληνας πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης:







Δείτε εδώ το νικηφόρο άλμα της Κατερίνας Στεφανίδη:


Και εδώ τις δηλώσεις της μετά τη νίκη:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v