Σιχαμένα πράγματα που κάνουμε όλοι

Ναι, θα θέλαμε να το αρνηθούμε, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Και λογικά ούτε εσύ.
Σιχαμένα πράγματα που κάνουμε όλοι
Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αηδιαστικοί. Ναι, το ξέρουμε, εσύ δεν είσαι. Εσύ, ποτέ.

Σε προκαλούμε, λοιπόν, να διαβάσεις αυτή τη λίστα, και μετά να πεις ειλικρινά στον εαυτό σου (επειδή σ’ εμάς θα έλεγες ψέματα ούτως ή άλλως) ότι δεν έχεις κάνει τουλάχιστον τα μισά. Διώχνουμε την ντροπή απ’ το παράθυρο, δεν κριτικάρουμε κανέναν, και καταγράφουμε αυτά τα μικρά, καθημερινά, σιχαμένα που όλοι έχουμε κάνει.

*Ξύνεις την μύτη σου. Ή, καλύτερα, κάνεις ανασκαφές στην μύτη σου. Και ως σωστός αρχαιολόγος, μετά μελετάς προσεκτικά τα ευρήματα.
*Μερικές φορές ξύνεις περιοχές πιο νότια. Και προφανώς έχεις την ακατανίκητη ανάγκη να μυρίσεις το χέρι σου.

*Δαγκώνεις τα χείλη σου. Μπορεί να τα ξεφλουδίσεις και λίγο. Μετά τρως τις φλούδες. Η σοβαρή ερώτηση, όμως, είναι αν αυτό αποτελεί κάποιου είδους light κανιβαλισμό.
*Μερικές φορές κάνεις το ίδιο με τα νύχια σου.

*Νύχια γενικότερα μπορεί να βρεις στο σπίτι σου, κομμένα και πεταμένα σε κάποια γωνιά, επειδή βαρέθηκες να τα μαζέψεις αμέσως.

*Τρως στο κρεβάτι. Αυτό δεν είναι σιχαμένο.
*Σιχαμένο είναι ότι μετά κοιμάσαι πάνω στα ψίχουλα.

*Ο κανόνας των 5 δευτερολέπτων για τα πεσμένα στο πάτωμα φαγητά έχει πάρει παράταση στα 15 δευτερόλεπτα. Επειδή 15 δευτερόλεπτα δεν είναι τίποτα.

*Κάτι με αέρια θέλουμε να πούμε, αλλά δε θέλουμε να μπούμε σε λεπτομέρειες.
*Εντάξει, μία λεπτομέρεια, εκείνη τη φορά που σου ξέφυγε κάτι τόσο δαιμονικά βρωμερό, που σκέφτηκες να πάρεις τον γιατρό σου τηλέφωνο, αλλά δεν το έκανες, επειδή ειλικρινά πίστευες ότι έχει έρθει η ώρα σου.

*Ξέρεις τι έκαναν τουλάχιστον 7 άτομα, τα τελευταία 7 χρόνια. Επειδή τους παρακολουθείς στα social media. Θεωρητικά αυτό είναι έγκλημα χωρίς θύμα, οπότε συνέχισε κανονικά.

*Έχεις σάπια λαχανικά στο ψυγείο. Θα τα πετάξεις κάποτε.
*Ελεύθερο φύσημα μύτης στο ντους. Οι καλύτερες τορπίλες που έχεις δει. Πολύ περήφανος για τον εαυτό σου, και εξίσου περήφανοι είμαστε κι εμείς.

*Κατούρημα στο ντους. Σταμάτα να σταυροκοπιέσαι, υποκριτή.

*Πίνεις νερό/γάλα/χυμό από το μπουκάλι. Ακόμα κι αν δεν έχεις συγκάτοικο, είναι λάθος. Συγγνώμη, αλλά είναι τόσο αηδιαστικό. Το στόμα σου έχει μικρόβια. Δηλαδή, δεν σε κρίνουμε, το κάνουμε κι εμείς, και λογικά δεν θα σταματήσουμε, αλλά είναι τόσο αηδιαστικό.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v