"Δεν δεχόμαστε gay και ζώα"

Ιταλός ξενοδόχος αρνήθηκε να νοικιάσει δωμάτιο σε ομόφυλο ζευγάρι, λέγοντας πως «δεν δέχονται ομοφυλόφιλους και σκυλιά».
Δεν δεχόμαστε gay και ζώα
Διαστάσεις σκανδάλου έχει πάρει στην Ιταλία περιστατικό με ξενοδόχο, που αρνήθηκε να νοικιάσει δωμάτιο σε δύο άντρες, με την δικαιολογία ότι «δεν δέχονται στον ξενώνα του ομοφυλόφιλους και ζώα».

Το ομόφυλο ζευγάρι από την Νάπολη δήλωσε σοκαρισμένο με τη στάση του ξενοδόχου, ο οποίος αρχικά δέχτηκε την κράτησή τους μέσω του Booking, αλλά όταν αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για ζευγάρι,  τους έστειλε επεξηγηματικό σημείωμα, ότι «πιστεύει σε παραδοσιακές οικογένειες» και ότι «δεν θέλω να φανώ άξεστος, αλλά δεν δεχόμαστε gay και ζώα».



Ένας από τους δύο άντρες δήλωσε σε ιταλικά Μέσα πως το μήνυμα του έμοιαζε σαν εικόνα από την εποχή των Ναζί, «με τις πινακίδες έξω από μαγαζιά που έγραφαν ότι απαγορεύεται η είσοδος σε εβραίους και σκυλιά». Ο ιδιοκτήτης του ξενώνα, Filippo Mondella, δήλωσε πως έγραψε βιαστικά το μήνυμα καθώς οδηγούσε και δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν, βάζοντας τους ομοφυλόφιλους και τα ζώα στην ίδια κατηγορία. Όσον αφορά την ουσία, ωστόσο, δεν άλλαξε γνώμη: «Είμαστε πιστοί χριστιανοί, καθολικοί, πρόκειται για ιδιωτικό χώρο και όχι δημόσιο, και για μένα είναι φυσιολογικοί άνθρωποι, αλλά προτιμώ να κρατήσω την πίστη μου», είπε σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι τοπικές αρχές καταδίκασαν τη στάση του επιχειρηματία, ενώ οργανώσεις ενάντια στην ομοφοβία καλούν τις πλατφόρμες διάθεσης δωματίων να αποκλείσουν τον συγκεκριμένο ξενώνα από τις λίστες τους.

Πηγή: Telegraph.co.uk
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v