Έσπασε το ρεκόρ τηγανητής πατάτας η Νάξος!

Στο 8ο φεστιβάλ πατάτας τηγανίστηκαν 554 κιλά πατάτες, βάζοντας το νησί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.
Έσπασε το ρεκόρ τηγανητής πατάτας η Νάξος!

Πατάτες. Πολλές πατάτες. Πάρα πολλές πατάτες τηγανίστηκαν στο 8ο φεστιβάλ πατάτας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15 Ιουλίου.

Στη διάρκειά του κόπηκαν και τηγανίστηκαν συνοδεία ζωντανής μουσικής (πώς αλλιώς;) 554 ολόκληρα κιλά πατάτες. Η προσπάθεια έγινε από την  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου σε μία δυναμική κίνηση ώστε να διαφημιστεί με τον πλέον ιδανικό τρόπο τόσο η Νάξος όσο και τα τοπικά της προϊόντα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Δημήτρης Καπούνης: «Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο την μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ».

Όπερ και εγένετο. Έτσι το νησί του Αιγαίου κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ που κατείχε από το 2014 η εταιρεία Twin Oaks Farms, στην πόλη Eagle του Idaho των ΗΠΑ.

Δείτε τις φωτογραφίες από το φεστιβάλ:

Πηγή. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v