Ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να ήταν Έλληνας

Ο πρώτος άνθρωπος πιθανώς να μην εμφανίστηκε στην Αφρική, όπως πιστεύαμε, αλλά στα Βαλκάνια και ίσως στην Ελλάδα, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Ο πρώτος άνθρωπος μπορεί να ήταν Έλληνας
Μια νέα θεωρία έρχεται να ταράξει τα νερά στην προέλευση του ανθρώπου και αναφέρει πως ο χωρισμός του ανθρώπου από τους χιμπατζήδες μπορεί να έγινε στην περιοχή της σημερινής Βαλκανικής και όχι στην Αφρική, όπως πιστεύεται.

Η νέα επιστημονική υπόθεση για τον αρχαιότερο προάνθρωπο (hominin) ανήκει σε Γερμανούς, Βούλγαρους, Έλληνες και Καναδούς επιστήμονες και βασίζεται σε δύο σπάνια απολιθώματα του Γκρεκοπίθηκου (Graecopithecus freybergi): μία κάτω γνάθο και έναν άνω προγόμφιο, που είχαν ανακαλυφθεί στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία το 1944 και 2009 αντίστοιχα.

Οι αναλύσεις των ιζημάτων, από τα οποία βγήκαν τα συγκεκριμένα απολιθώματα, έκαναν τους επιστήμονες να καταλήξουν ότι η κάτω γνάθος που εντοπίστηκε στην Ελλάδα είναι ηλικίας 7,175 εκατομμυρίων ετών, ενώ το βουλγαρικό δόντι 7,24 εκατομμυρίων ετών. Τα ευρήματα αυτά εκτιμάται ότι είναι ακόμη πιο παλιά κι από τα παλαιότερα ευρήματα αφρικανικού προανθρώπου.

H νέα υπόθεση παρουσιάζεται για πρώτη φορά σήμερα σε δημοσίευση στο περιοδικό «PLOS One» από ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Τυβίγγης υπό την Μαντλέν Μπέμε -ειδικότερα από το Κέντρο Ερευνών για την Εξέλιξη του Ανθρώπινου Είδους και της Παλαιοπεριβαλλοντολογίας (HEP).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v