Οι πιο άκυρες ατάκες ελλήνων πολιτικών

Ο ερωτιάρης Τατσόπουλος, τα νταούλια του Τσίπρα και αρκετές ακόμα σουρεάλ, αστείες και – μετέπειτα – τραγικές δηλώσεις εγχώριων πολιτικών.
Οι πιο άκυρες ατάκες ελλήνων πολιτικών

Αν κάτι οφείλουμε να παραδεχτούμε για τους πολιτικούς μας είναι πώς, αν μη τι άλλο, είναι ατακαδόροι. Ξέρουν να πετάνε ατάκες οι οποίες είτε την περίοδο που λέγονται προκαλούν αυθόρμητα γέλια, είτε αρκετά χρόνια μετά… κλάματα.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές των τελευταίων ετών. Εσείς ποια θα ξεχωρίζατε;

«Το όνομα που θα λάβουν τα Σκόπια δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί κανείς δε θα το θυμάται σε 10 χρόνια»
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης - 13 Φεβρουαρίου 1993

Σε μια περίοδο που το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων ήταν «καυτό», ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης έκανε μια δήλωση η οποία – τότε – προκάλεσε σάλο, και σήμερα ένα παγωμένο χαμόγελο στα χείλη. 

«Τσοβόλα, δώσ' τα όλα»
Ανδρέας Παπανδρέου - 20 Απριλίου 1989

Εποχές ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα, στα… καλύτερά του, και ο πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου αναφερόμενος στον τότε υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ ξεστομίζει ατάκα που άφησε εποχή.



«Αντί να γλείφεις του Χατζηνικολάου, έλα να γλείψεις τον δικό μου είναι πιο ωραίος»
Βασίλης Μεϊμαράκης - 27 Σεπτεμβριου 2012

Ο τότε πρόεδρος της βουλής, εμφανώς νευριασμένος από την συνέντευξη του Προκόπη Παυλόπουλου στον Νίκο Χατζηνικολάου του φώναξε από το έδρανο: «Προκόπη σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π**τσο. Άμα θες έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος.»

«Λεφτά Υπάρχουν»
Γιώργος Παπανδρέου – 13 Σεπτεμβρίου 2009

Πρώτη φορά η θρυλικη φράση ακούστηκε κατά τη διάρκεια μας συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, ως απάντηση στην ερώτηση πού θα βρεθούν οι πόροι για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Έμελλε να αποτελέσει την φράση… εκκίνησης μας μνημονιακής εποχή που ξεκίνησε από το 2010. Φαίνεται να ωφέλησε τον Γιώργο Παπανδρέου πρόσκαιρα εξασφαλίζοντας του ψήφους, όμως μακροπρόθεσμα αποδείχτηκε φράση «αγκάθι».



«Ο στρατηγός άνεμος ορίζει πολλά πράγματα για τη δράση μας, κυρίως των αεροπλάνων»
Βύρων Πολύδωρας - 27 Αυγούστου 2007

Ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης σχολιάζει ποιητικά την προσπάθεια καταπολέμησης των πύρινων μετώπων που κατέκαψαν την Ελλάδα. Το ίδιο έτος, σε ομιλία του στη Βουλή, ξεκινά ένα παραλήρημα για τους «εργάτες του πεδίου» και την κομμένη «Γράνα», που «σημαίνει υδραγωγός».



«Μαζί τα φάγαμε»
Θόδωρος Πάγκαλος - 21 Σεπτεμβρίου 2010

Στην Ελλάδα του Μνημονίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου μιλώντας στη Βουλή ξεστομίζει την πιο viral ατάκα της εποχής, μαζί με το «λεφτά υπάρχουν».



«Δεν διάβασα το μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - 24 Ιανουαρίου 2012

Στην ίδια μνημονιακή εποχή, ο τότε Υπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως ήταν… αδιάβαστος στο μνημονιακό μάθημα. Η φράση του έγινε μάλιστα… worldwide trend στο Twitter με hashtag #De_diavasa_to_mnimonio_giati.



«Μίλησα ακόμη και με τον Θεό»
Αντώνης Σαμαράς – 30 Οκτωβρίου 2012

Στην ολοκλήρωση των πολιτικών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, ο τότε Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είπε σε κορυφαίο υπουργό του την… θεϊκή ατάκα ««Μίλησα ακόμη και με τον Θεό, δεν μπορεί να γίνει τίποτα καλύτερο».



«Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας»
Αλέξης Τσίπρας – 11 Νοεμβριου 2012

Το περιβόητο… «σκίσιμο» του Μνημονίου αποτέλεσε βάση για την προεκλογική εκστρατεία ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Αντιθέτως, πέντε χρόνια μετά ένα τέταρτο Μνημόνιο μας χτυπάει καμπανάκι.

Μαζί με τον νυν πρωθυπουργό, ο Δημήτρης Στρατούλης είχε δηλώσει στις 16 Οκτωβρίου 2013 στο MEGA πως «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής των Ελλήνων», ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στις 20 Οκτωβρίου 2014 πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο σε μια νύχτα χωρίς καμία συζήτηση ή διαπραγμάτευση με τους δανειστές» και ξανά ο Αλέξης Τσίπρας στις 11 Μαΐου 2014 στο Έθνος πως «Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι» και «Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς».

«Εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτοί θα χορεύουνε, δεν θα παίζουνε αυτοί το ζούρνα και εμείς θα χορεύουμε»
Αλέξης Τσίπρας – 29 Νοεμβρίου 2014

Ο νυν πρωθυπουργός από την ασφαλή θέση της αντιπολίτευσης συνέχισε την μεγαλόπνοη ρητορική του δύο χρόνια μετά, τονίζοντας μάλιστα στην ομιλία του στην περιφερειακή συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία πως το κόμμα του «δεν θα αποδεχθεί νέα μέτρα και νέα τετελεσμένα». Τέσσερα χρόνια μετά, περιμένουμε ακόμη τα νταούλια. 



«Έχω πηδήξει τη μισή Αθήνα και αυτοί της Χρυσής Αυγής συνεχίζουν να με αποκαλούν αδερφή»
Πέτρος Τατσόπουλος – 22 Νοεμβρίου 2012

Αναμφίβολα η πιο viral ατάκα της χρονιάς, ανήκει στον τότε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Τατσόπουλο, ο οποίος θέλοντας να τονίσει τον ανδρισμό του, θύμισε κάτι από Σπαλιάρα. Αργότερα, σε εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη «από αυτό τον φιλαλήθη λαό, που δεν λέει ποτέ ψέματα και δεν επαίρεται».

 Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v