Πιο δυνατοί είναι όσοι βρίζουν φωναχτά

Βρίζετε τόσο δυνατά ώστε να σας ακούν και οι γείτονες; Τότε μάλλον έχετε περισσότερη μυϊκή δύναμη, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Πιο δυνατοί είναι όσοι βρίζουν φωναχτά
Κάθε φορά που βρίζετε σας φέρνουν οι γείτονες την αστυνομία; Έχετε βραχνιάσει ρίχνοντας καντήλια στον μπροστινό που σταμάτησε στη μέση του δρόμου χωρίς λόγο; Τότε μάλλον έχετε περισσότερη μυϊκή δύναμη, αναφέρει νέα επιστημονική έρευνα, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι που βλαστημούν φωναχτά και όχι «από μέσα τους», αποκτούν περισσότερη σωματική δύναμη.

Στην έρευνα πραγματοποιήθηκαν δύο πειράματα. Στο πρώτο, 29 εθελοντές με μέση ηλικία 21 ετών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες - μία που έβριζε και μία όχι- και στη συνέχεια έκαναν ένα τεστ έντονης αεροβικής άσκησης με ποδήλατο. Στο δεύτερο, 52 εθελοντές με μέση ηλικία 19 ετών χωρίστηκαν ξανά σε όσους έβριζαν και σε όσους δεν έβριζαν και, στη συνέχεια, έκαναν ένα τεστ που αφορούσε τη δύναμη της λαβής του χεριού τους.

Και στις δύο περιπτώσεις -ποδήλατο και λαβή- όσοι προηγουμένως είχαν βρίσει φωνάζοντας, εμφάνισαν ανώτερες επιδόσεις σε μυϊκή δύναμη και αντοχή.

«Δεν έχουμε ανακαλύψει πλήρως τη δύναμη του βρισίματος, όμως ξέρουμε ότι έχει θετική επίδραση στην δύναμη και την αντοχή στον πόνο», ανέφεραν οι ερευνητές.

Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιος θα σας βγάλει έξω από τα ρούχα σας, μη φοβηθείτε, φωνάξτε του δυνατά. Μπορεί έτσι να καταφέρετε να ξεπεράσετε το προσωπικό σας ρεκόρ στις πιέσεις στήθους σε πάγκο ή στα καθίσματα με μπάρα.

N.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v