12 σούπερ πράγματα που γίνονται τον Μάιο

Είναι ο Μάιος ο καλύτερος μήνας της χρονιάς; Έχουμε δώδεκα λόγους να το πιστέψετε και να τον ζήσετε… στο έπακρο.
12 σούπερ πράγματα που γίνονται τον Μάιο
Αν υπήρχε ένας μήνας από όλη τη χρονιά που έπρεπε να χρίσουμε «βασιλιά» του έτους, όλες οι ψήφοι μας θα πήγαιναν εύκολα στον Μάιο. Ο χειμώνας έχει τελειώσει οριστικά, υπάρχει η γλυκιά προσμονή του καλοκαιριού, ενώ ταυτόχρονα η άνοιξη είναι στο φόρτε της και απολαμβάνουμε όλα τα καλά της. Συγκεκριμένα, τον Μάιο…

…κάνουμε (σχεδόν) πάντα τις πρώτες μας βουτιές
Ναι, τα νερά είναι ακόμα κρύα, αλλά μη μας πείτε ότι δεν κατεβάσατε ήδη τα μαγιό από την ντουλάπα σκεπτόμενοι την παραλία με τα «τριαντάρια» που χτύπησε η Πρωτομαγιά!

…και τις πρώτες μας εξορμήσεις στα ελληνικά νησιά
Ο Μάιος είναι ο μήνας του Αργοσαρωνικού. Ο μήνας που τα σαββατοκύριακα στην Ύδρα, στις Σπέτσες, στην Αίγινα, στον Πόρο γίνονται θεσμός, και που τα ουζάκια στην Άνδρο και την Κύθνο μας προετοιμάζουν για τους κυκλαδίτικους μήνες που θα ακολουθήσουν.



…τα δωμάτια είναι ακόμα φθηνά
Είτε στα νησιά, που βρίσκονται ακόμα πριν την υψηλή περίοδο, είτε στις ορεινές ομορφιές της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου η δική τους υψηλή περίοδος έχει τελειώσει, και πλέον ακόμα και τα πολυτελή δωμάτια στοιχίζουν λίγα.

…γιορτάζουμε τη μέρα και τη νύχτα των μουσείων
Μία ανοιξιάτικη εβδομάδα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, που αποτελεί πάντα την καλύτερη περίοδο να επισκεφθούμε τα μουσεία της χώρας. Η φετινή ημέρα των μουσείων έχει οριστεί στις 18 Μαΐου και οι εορτασμοί θα κρατήσουν μέρες.

...οι πόλεις είναι ανθισμένες
Η Αθήνα αποχαιρετά τα άνθη των νεραντζιών, έχει ακόμα τα ροζ λουλούδια των κουτσουπιών για «χαλί», ενώ τώρα ανθίζουν οι υπέροχες μωβ τζακαράντες, όπως αυτές στην οδό Αθηνάς.



…μπαίνουμε επισήμως στην συναυλιακή περίοδο του έτους
Οι συναυλίες του καλοκαιριού ξεκινούν δυναμικά – ήδη ετοιμαζόμαστε φέτος για τους Depeche mode στις 17 Μαΐου και ψάχνουμε εισιτήρια για τα μεγάλα φεστιβάλ που ανακοινώνουν σιγά-σιγά το line up τους.

…ξεκινά το Φεστιβάλ Αθηνών
Αρχικά με εικαστικές (προ)εκθέσεις από τα μέσα του μήνα και σιγά-σιγά με θεατρικές πρεμιέρες, η Αθήνα ήδη από τον Μάιο ζει στον ρυθμό του Φεστιβάλ Αθηνών, οι παραστάσεις του οποίου φέτος ξεκινούν επίσημα στις 31 Μαΐου.

…ανοίγουν τα θερινά σινεμά
Ο Μάιος είναι ο μήνας που όλα τα θερινά σινεμά ξεκλειδώνουν τις πόρτες τους για να μυρίσουμε πάλι γιασεμί και να χορτάσουμε έβδομη τέχνη κάτω απ’ τα αστέρια.



…ξεκινά το Ταινιόραμα
Ένας αγαπημένος σινεφίλ θεσμός της πόλης, το Ταινιόραμα «στριμώχνει» τα μεγαλύτερα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου σε ένα χορταστικό πρόγραμμα, που φέτος «ανοίγει αυλαία» στις 18 Μαΐου στο Άστυ (στοά Κοραή) https://www.facebook.com/astycinema/

…η Αθήνα γεμίζει φεστιβάλ
Για να κατονομάσουμε μερικά μονάχα, αυτό το μήνα θα απολαύσουμε:
-το Off the Grid, διήμερο για την ανάδειξη νέων ελληνικών μουσικών ταλέντων (5-6/5) 
-το Athens Burger Fest 17, ένα τετραήμερο γεμάτο… μπιφτέκια στην Τεχνόπολη (18-21/5) 
-το αφιέρωμα στο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ «Με τα μάτια ανοιχτά» (4-7/5) 
-το 17ο Athens Technopolis Jazz Festival, ένα εξαήμερο γεμάτο τζαζ (23-28/5) 
-το Fast Forward Festival της Στέγης, που ως 14/5 θα φέρει κοντά κοινό και καλλιτέχνες, μέσα από παρεμβάσεις σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους σε Αθήνα και Πειραιά 
-τη Γιορτή Κάνναβης, ένα «αντιαπαγορευτικό» διήμερο (5-6/5) με μουσικές σκηνές και εκδηλώσεις με θέμα την διεκδίκηση της νομιμοποίησης της κάνναβης
-το Athens Comedy Festival, ένα τριήμερο γεμάτο stand up γέλιο στο Gazarte (19-21/5) 



…ανοίγουν τα beach bars
Και σιγά-σιγά μπαίνουν στην ρουτίνα των σουκού μας η άμμος, τα σφηνάκια πλάι στο κύμα και τα beach parties στις ακτές. Επιτέλους.

…κανονίζουμε τα ταξίδια μας
Κάθε Μάιο, σε αυλές, κήπους και ταράτσες με κοκτέιλ στο χέρι, ονειρευόμαστε τις διακοπές μας και αποφασίζουμε να κλείσουμε εισιτήρια για το «νησί μας» ή – ακόμα καλύτερα – και ένα ταξίδι στο εξωτερικό μπόνους, αφού αυτός ο μήνας είναι η τελευταία ευκαιρία να βρούμε φθηνά εισιτήρια για city breaks στην Ευρώπη.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v