Η NASA επισκέπτεται τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη

Η NASA επισκέπτεται τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη και διοργανώνει τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό Space Apps Challenge Greece 2017.
Η NASA επισκέπτεται τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη
O φορέας Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας Biomimicry Greece Research and Innovαtion center διοργανώνει τον Διεθνή Διαστημικό Διαγωνισμό της NASA Space Apps Challenge Greece 2017 από 22 έως 23 Απριλίου 2017 στη Λάρισα, στο Κτήριο Ιατρικής Σχολής, Πλατεία Ταχυδρομείου και από 28 έως 30 Απριλίου 2017 στην Θεσσαλονίκη, στο κτήριο LABATTOIR, 26ης Οκτωβρίου 35.

Ο διαγωνισμός NASA Space Apps Challenge Greece 2017 πραγματοποιείται με την συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και το πρόγραμμα MSC in Management Science and Technology του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Επίσης τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του προγράμματος Europe Direct, την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων, το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Στο πλαίσιο αυτό, κατασκευάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://www.spaceapps.gr Στην 16η τελετή απονομής Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής & Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), της απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο της κατηγορίας ψηφιακών εφαρμογών στην Βe loved web Design Χάρη Τσιβόπουλο, για το project NASA Space Apps Challenge Greece 2017, του οργανισμού Βιομιμητισμού Ελλάδος, έρευνας και καινοτομίας.

Η πρόσκληση είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους καλώντας τους να δώσουν ζωή στην φαντασία τους, να εμπνευστούν και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν λύσεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη γη όπως:
1. Εμείς και η Γη
2. Μπλε πλανήτες - υγρό στοιχείο
3. Φυσικές καταστροφές
4. Ερευνώντας τα οικολογικά συστήματα
5. Γενική δημιουργικότητα πλανήτης Γή

-Κατηγορίες
-Βοηθητικά εργαλεία

Με τη λήξη του διαγωνισμού όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικά παρακολούθησης, ενώ οι 3 πρώτες νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού θα κερδίσουν αντίστοιχα βραβεία. Οι ιδέες θα προωθηθούν στο σύστημα αξιολόγησης της NASA και θα κριθούν σε παγκόσμιο επίπεδο, όπου οι επικρατέστερες εξελίσσονται μελλοντικά ως εταιρείες και προϊόντα.

Δηλώστε συμμετοχή στην επίσημη πλατφόρμα της κάθε πόλης:

-Λάρισα
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/larisa/
www.spaceapps.gr
-Θεσσαλονίκη
https://2017.spaceappschallenge.org/locations/spaceappsthessaloniki/
https://nasaspaceapps.com/thessaloniki/

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό θα βρείτε εδώ ή στα email:
-Λάρισα: [email protected]
-Θεσσαλονίκη: [email protected]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v