Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης… θα κρέμεται απ’ τον ουρανό

Αρχιτεκτονική εταιρία ετοιμάζεται να χτίσει ουρανοξύστη που θα… κρέμεται από έναν αστεροειδή και θα βρίσκεται σε τροχιά πάνω από τη Γη.
Ο πιο ψηλός ουρανοξύστης… θα κρέμεται απ’ τον ουρανό
Την πιο πρωτοποριακή και… sci fi αρχιτεκτονική πρόταση παρουσίασε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο της Νέας Υόρκης, που φιλοδοξεί να σχεδιάσει τον πρώτο ουρανοξύστη που θα… κρέμεται πάνω από τη γη.

Συγκεκριμένα, o Πύργος Analemma, όπως τον ονόμασαν, θα κρέμεται από έναν αστεροειδή σε τροχιά 50.000 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης. Το κτίριο θα κινείται σε τροχιά… που κάνει «οχτάρια» σύμφωνα με την κίνηση του αστεροειδή και θα μετακινείται καθημερινά μεταξύ βόρειου και νότιου ημισφαιρίου, περνώντας από τη Νέα Υόρκη, την πόλη του Παναμά, την Αβάνα και την Ατλάντα. Το σχέδιο της εταιρίας προβλέπει την κατασκευή του πύργου στο Ντουμπάι, περιοχή όπου οι ουρανοξύστες… ξεφυτρώνουν καθημερινά και υπάρχει μεγάλη τεχνογνωσία στο ένα πέμπτο του κόστους σε σχέση με τη Νέα Υόρκη.

Το κτίριο, σύμφωνα με το σχέδιο, θα έχει ηλιακά πάνελ για παραγωγή ενέργειας, ενώ το νερό που χρειάζεται θα συλλέγεται από τα νέφη και τις βροχές. Το αρχιτεκτόνημα θα χωρίζεται σε διάφορους τομείς, κατάλληλους για επαγγελματική χρήση, για θρησκευτικούς χώρους, για εστιατόρια, για ψώνια και διασκέδαση.

Το «κρέμασμα» του ουρανοξύστη θα καταστεί εφικτό χάρη σε ένα σύστημα που ονομάζεται UOSS και θα χρησιμοποιεί ένα σύρμα υψηλής αντοχής που θα ενώνει με ασφάλεια τον αστεροειδή και το κτίριο.

Σημειώνεται ότι η ίδια αρχιτεκτονική εταιρία (Clouds Architecture Office) έχει παρουσιάσει προτάσεις για τη δημιουργία σπιτιού στον Άρη και μιας πόλης στα σύννεφα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τις εντυπωσιακές μακέτες του Analemma εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v