Νέο πλανητικό σύστημα με συνθήκες κατάλληλες για ζωή!

Η NASA ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου την ανακάλυψη επτά εξωπλανητών στο μέγεθος της Γης, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή.
Νέο πλανητικό σύστημα με συνθήκες κατάλληλες για ζωή!
Η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση της NASA έγινε και πλέον γνωρίζουμε για την ύπαρξη ενός νέου πλανητικού συστήματος, του TRAPPIST-1.

Στο πλανητικό αυτό σύστημα υπάρχουν επτά εξωπλανήτες (Trappist-1b, c, d, e, f, g και h) που έχουν μεγάλες ομοιότητες με τη Γη, και βρίσκονται σε ένα σχετικά κοντινό και αχνό άστρο σε απόσταση περίπου 40 ετών φωτός, στον Αστερισμό του Υδροχόου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τα πετρώματα αυτών των πλανητών είναι παρόμοια με αυτά της Γης, ενώ θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν νερό στην επιφάνειά τους, κάτι που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης ζωής.

Μάλιστα οι ερευνητές έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν διαπλανητικά ταξίδια σε αυτούς, σε περίπτωση που η Γη πάψει να αποτελεί ασφαλές καταφύγιο. Με το που ανακοινώθηκε η ύπαρξή τους πάντως, ένας καλλιτέχνης έφτιαξε ήδη… πόστερ που διαφημίζει ένα τέτοιου είδους ταξίδι.



Η NASA δημοσίευσε και ένα βίντεο 360 μοιρών, το οποίο μας επιτρέπει να περιηγηθούμε στο νέο αυτό πλανητικό σύστημα.



Και κάποιες από τις πιο αστείες αντιδράσεις στο Twitter για την νέα ανακάλυψη:













Μέχρι στιγμής, πάντως, οι επιστήμονες δεν είναι σε θέση να απαντήσουν στο ερώτημα εάν κάποιος από τους επτά εξωηλιακούς πλανήτες διαθέτει κάποια μορφή ζωής.

Ν.Γ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v