Πώς οι υπόγειες διαβάσεις γίνονται δημόσια πάρκα

Εντυπωσιακές μεταμορφώσεις παρατημένων διαβάσεων σε χώρους συνάντησης για τους πολίτες των πόλεων στις ΗΠΑ.
Πώς οι υπόγειες διαβάσεις γίνονται δημόσια πάρκα

Μια παρατημένη και άχρωμη διάβαση μεταμορφώνεται σε έναν χώρο - χάρμα οφθαλμών για τους πολίτες, μια αστική κατασκευή που παύει να είναι μουντή και γκρίζα και αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος.

Η πρωτοβουλία ανήκει σε κατοίκους διάφορων πόλεων των ΗΠΑ, οι οποίοι καταφέρνουν να επανακτήσουν αστικές κατασκευές πάσης φύσεως και να αλλάξουν σιγά σιγά την όψη της πόλης τους.

Η αρχή έγινε με το High Line του Μανχάταν, ένα σιδηροδρομικό κατάλοιπο που μεταμορφώθηκε σε πάρκο για περίπατο, γεμάτο πράσινο.



Την σκυτάλη ύστερα πήρε το Σικάγο, και η σκιά που δημιουργήθηκε από τις σιδηροδρομικές γραμμές πάνω από την Λεωφόρο Wabash «φώτισε» από μια χρωματιστή εγκατάσταση δύο φιλότεχνων επιχειρηματιών. 



Στο Seattle κάτω από τις υπερυψωμένες καμάρες του αυτοκινητόδρομου Ι5, έχει ξεκινήσει να στήνεται από τους κατοίκους ένα από τα πρώτα αστικά κέντρα για mountain bike. 




Γνωστό παλαιότερα ως Project Under Gardiner, το Bentway μεταμορφώνει την άδεια και ξεχασμένη περιοχή κάτω από τον αυτοκινητόδρομο Gardiner του Τορόντο σε έναν χώρο αναψυχής για τους κατοίκους.



Μία ομάδα skaters πήραν ένα παρατημένο κομμάτι γης, κάτω από την γέφυρα Burnside στο Portlant και έστησαν μια Μέκκα για τους φαν του αθλήματος.

 

A snap of the park a couple nights ago by @foymeetsworld from that one spot... #burnsideskatepark

A photo posted by Burnside Skatepark (@burnside_skatepark) on




Δείτε περισσότερους παραμελημένους αστικούς χώρους που μεταμορφώθηκαν εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v