Απίστευτες φωτογραφίες από το πιο κρύο χωριό της Γης

Υπάρχει ένα μέρος όπου το κρύο διαπερνά τα κόκαλα, ο υδράργυρος δείχνει -71… και εσείς μπορείτε να απολαύσετε εικόνες του από την θαλπωρή του σπιτιού σας.
Απίστευτες φωτογραφίες από το πιο κρύο χωριό της Γης
Αν νομίζετε ότι με το κύμα παγετού που πέρασε από την Ελλάδα και έριξε για λίγο τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν, ζήσατε… στην κατάψυξη, σας ενημερώνουμε ότι υπάρχουν χειρότερα. Πολύ χειρότερα.

Το αποδεικνύει το φωτογραφικό project του νεοζηλανδού φωτογράφου Amos Chapple, ο οποίος αποφάσισε να περάσει δύο ημέρες στο πιο κρύο κατοικημένο μέρος του πλανήτη, το Oymyakon.



Πρόκειται για ένα χωριό στη Ρωσία, στο οποίο έχει καταγραφεί η χαμηλότερη θερμοκρασία σε κατοικημένο μέρος στην Ιστορία του πλανήτη. Το 1924, η θερμοκρασία άγγιξε τους -71,2 βαθμούς Κελσίου!



Η μέση θερμοκρασία του Ιανουαρίου σε αυτό το χωριουδάκι είναι οι -50 βαθμοί Κελσίου. Το χωριό βρίσκεται κοντά στo Yakutsk, την πιο κρύα πόλη του κόσμου.



Όπως ανέφερε ο φωτογράφος στο weather.com, το πρώτο πράγμα που ένιωσε μόλις βγήκε στους -47, φορώντας το λεπτό παντελόνι του, ήταν το κρύο να ορμά σα να αρπάζει τα πόδια του.



Προς έκπληξή του, είδε ακόμα και το σάλιο του στα χείλη του να μετατρέπεται σε μικρές «βελόνες» πάγου και να τον τρυπά.



Ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες αντιμετώπισε στη δουλειά του, αφού στους εξωτερικούς χώρους, οι ροδέλες του ζουμ και της εστίασης στους φακούς της μηχανής του συχνά πάγωναν και δεν μπορούσαν να κινηθούν.



Στην περιοχή δεν υπάρχει η δυνατότητα να καλλιεργήσουν χωράφια, γι’ αυτό κυρίως ζουν από το εμπόρια ψαριών και κρεατικών.



Ακόμη και η πινακίδα με την οποία υποδέχεται τους επισκέπτες το χωριό, γράφει «Omyakon, ο Πόλος του Κρύου».



Οι περισσότερες τουαλέτες «χτίζονται» εκτός σπιτιού, γιατί είναι αδύνατον να προστεθούν υδραυλικές εγκαταστάσεις μέσα στα σπίτια.



Οι κάτοικοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους αποκλειστικά σε θερμαινόμενα γκαράζ. Όταν τα οχήματα βρίσκονται στον δρόμο, ακόμα και σταθμευμένα, πρέπει οι μηχανές τους να παραμένουν σε λειτουργία, διαφορετικά δεν πρόκειται να ξαναπάρουν μπροστά.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το παγωμένο χωριό:













Πηγή: Boredpanda 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v