17 ευχές για το ‘17

Εγκαινιάζουμε το 2017 με 17 ελαφρώς… ανορθόδοξες ευχές που όμως θα θέλαμε όλοι να πραγματοποιηθούν.
17 ευχές για το ‘17
Δεν ζητάμε πολλά από τον καινούριο χρόνο. Μόνο να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο. Και υγεία. Και χαμόγελα. Και… δεκαεπτά ακόμα πραγματάκια, που αν μας έκανε τη χάρη να μας δώσει θα ήμασταν τρισευτυχισμένοι. Για το 2017 λοιπόν ευχόμαστε…

Να είναι Παρασκευή κάθε φορά που έχετε την εντύπωση πως είναι Παρασκευή.

Να διαπιστώσετε τουλάχιστον μία φορά πως εκείνο το σαχλό κλισέ που μιλάει για αγκαλιές τόσο δυνατές «που κάνουν όλα τα σπασμένα μέσα σου να κολλήσουν» έχει μια δόση αλήθειας.

Να διαβάσετε βιβλία που θα σας αλλάξουν τη ζωή, να δείτε ταινίες που θα συζητάτε για μέρες, να ακούσετε ιστορίες τόσο ενδιαφέρουσες που θα τις ξαναδιηγείστε για καιρό.

Να περάσετε τουλάχιστον ένα βράδυ ξάγρυπνοι από χαρά.

Να παίξετε. Παντομίμα, τυφλόμυγα, μπουκάλα, ταμπού, θάρρος ή αλήθεια, μουσική, video games, με τις μπούκλες σας…

Να βολτάρετε στην Πλάκα, τα Αναφιώτικα, το Μετς, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον λόφο του Φιλοπάππου, τα Πετράλωνα και το Κουκάκι μέχρι να καταφέρετε να απαντήσετε στην ερώτηση αν η Αθήνα είναι περισσότερο όμορφη ή ενδιαφέρουσα.

Να ανακαλύψετε γειτονιές και διαδρομές που θα είναι μόνο δικές σας.

Να είναι όλη η χρονιά σας καλοκαίρι.

Να κάνετε το καλύτερο ταξίδι της ζωής σας, αυτό που θα σας ανοίξει την όρεξη για να κάνετε και τα επόμενα ταξίδια της ζωής σας.

Να έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που ακόμα κι αν το 2017 είναι χειρότερο από το 2016 (spoiler: δεν γίνεται να είναι), εσείς να έχετε χαμογελαστά πρόσωπα γύρω σας και να σας φανεί υπέροχο.

Να τρώτε και να μην παχαίνετε – πού ξέρετε; Ίσως η τεχνολογία περιμένει το ’17 για να αποδείξει επιτέλους την αξία της και να αλλάξει πραγματικά τις ζωές μας, με ένα burger μηδέν θερμίδων για παράδειγμα, αν μας ακούει.

Να είστε τόσο «τυχεροί» ώστε να βρίσκετε κάθε μέρα στις τσέπες σας ξεχασμένα χαρτονομίσματα – και να τα τρώτε στα burgers που δεν παχαίνουν που λέγαμε.

Να έχετε χιλιάδες followers στο Instagram, χιλιάδες φίλους στο Facebook, αλλά να ερωτευτείτε τόσο που να θέλετε να είστε συνέχεια με ένα και μόνο άτομο.

Να σπάσετε όλα τα ρεκόρ: Να κάνετε τα περισσότερα μπάνια στη θάλασσα από ποτέ, να φάτε τα περισσότερα παγωτά ever, να κάνετε πολλές εκδρομές, να διαβάσετε τα περισσότερα βιβλία που θυμάστε τον εαυτό σας να διαβάζει, να πάτε στα περισσότερα πάρτι που δεν θυμάστε (λόγω αλκοόλ και γέλιου) τον εαυτό σας να πηγαίνει.

Να βρείτε μια δουλειά που να σας αρέσει τόσο, που δε θα σας φαίνεται σαν δουλειά.

Να εκτιμήσετε τα (πολύ) μικρά και ασήμαντα: Τις ηλιαχτίδες που φιλτράρονται μέσα από σύννεφα ή μισόκλειστα παντζούρια κάποιο μεσημέρι, τη μυρωδιά του καφέ, το χαμόγελο κάποιου που κάνατε να χαμογελάσει, το κελάηδισμα ενός πουλιού έξω από το παράθυρο, τα μωβ ανθάκια στις άκρες των δρόμων την άνοιξη.

Να μην αφήσετε την γκρίνια που υπάρχει γύρω σας να ρίξει ούτε χιλιοστό προς τα κάτω το χαμόγελό σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v