To 2016 είχε και τα καλά του

Μπορεί να ήταν μίζερο και αρκετά μακάβριο, όμως το 2016 είχε και τα καλά του. Μια σύντομη ανασκόπηση των... best of.
To 2016 είχε και τα καλά του

Το 2016 δεν ήταν και τόσο καλό για την ανθρωπότητα. Μπόλικοι θάνατοι σημαντικών ανθρώπων, ο Ντόναλντ Τραμπ πλανητάρχης, δολοφονίες, τρομοκρατικές επιθέσεις και πολλά ακόμα πράγματα συνέβησαν φέτος και μας έκαναν να σιχαθούμε το 2016 και να ευχόμαστε να τελειώσει και να πάει στο καλό.

Όμως τη χρονιά που φτάνει στο τέλος της συνέβησαν και ωραία πράγματα. Λίγα, όμως ωραία.

* Απολαύσαμε τους Muse σε μια επική καλοκαιρινή συναυλία. Αλλά και άλλες πολλές και εξαιρετικές μπάντες, όπως τους Dropkick Murphys που μάλιστα ήρθαν για πρώτη φορά στην χώρα μας.


* Είδαμε- ωραίους – Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Όχι μόνο συμμετείχαμε παρά τις όποιες δυσκολίες στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά μαζέψαμε και έξι μετάλλια μεταξύ των οποίων δύο χρυσά. Επίσης, οι φετινοί ολυμπιακοί είχαν τις περισσότερες γυναικείες συμμετοχές στην Ιστορία.

* Κυκλοφόρησαν νέο δίσκο οι Radiohead, και ήταν εξαιρετικός.



* Το ίδιο και οι Rolling Stones, και ήταν επίσης εξαιρετικός.



* Κυκλοφόρησε το Pokemon Go και «καμμενιά» ή όχι, έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον πλανήτη να σηκωθούν από τον καναπέ και να περπατήσουν χιλιόμετρα. Μάλιστα έρευνες έδειξαν ότι η χρήση του μπορεί να προλάβει τον διαβήτη τύπου ΙΙ. 

* Για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα, ο πληθυσμός των τίγρεων έδειξε να αυξάνεται. Τα ενθαρρυντικά στοιχεία ανακοινώθηκαν από τις οργανώσεις WWF και Global Tiger Forum. Πλέον έχουμε 3.890 στον πλανήτη, ενώ το 2010 ήταν περίπου 3.200.


* Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τα πάντα. Τα συμπαθέστατα ζωάκια σταμάτησαν να θεωρούνται είδος προς εξαφάνιση αφού έφτασαν τις 2.060 στη φύση.

* Το Ice Bucket Challenge κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 115 εκατ. δολάρια, σε διάστημα ενός περίπου μήνα. Τι απέγιναν τα χρήματα; Το ποσό αυτό χρηματοδότησε έξι διαφορετικά, ερευνητικά προγράμματα, εκ των οποίων το ένα κατάφερε να εντοπίσει ένα νέο γονίδιο που σχετίζεται με την ασθένεια. Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Genetics».
  

* Ένας βρετανός κατάφερε να νικήσει τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS χάρη σε μια νέα θεραπεία που εξαφάνισε τον ιό ακόμα και σε εκείνα τα κύτταρα που κρύβονται και βρίσκονται σε ύπνωση, με αποτέλεσμα να ξεφεύγουν από τις έως τώρα θεραπείες.

* Έπειτα από ταξίδι πέντε ετών στο ηλιακό σύστημα, η πιο ακριβή αποστολή της NASA, το Juno, έφτασε στον στόχο της: εισήλθε στην τροχιά του μεγαλύτερου πλανήτη, του Δία, προκειμένου να εξερευνήσει τι κρύβεται κάτω από τα πυκνά σύννεφά του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v