Πού πάνε τα κλεμμένα τηλέφωνα;

Φοιτητής εγκαθιστά spyware στο κινητό του, το αφήνει να το κλέψουν, παρακολουθεί μέσα από την κάμερα όλη τη ζωή του κλέφτη, και φτιάχνει ένα ντοκιμαντέρ που κόβει την ανάσα.
Πού πάνε τα κλεμμένα τηλέφωνα;
Ο Anthony van der Meer είναι ένας φοιτητής κινηματογράφου από την Ολλανδία. Είναι, επίσης, ένας από τους πολλούς ανθρώπους που του έκλεψαν το κινητό του.

Τι είδους άνθρωποι κλέβουν κινητά; Πόσο τρομακτική είναι η σκέψη του ότι ένας άγνωστος έχει πρόσβαση σε όλες τις προσωπικές σου πληροφορίες; Πού καταλήγουν τα κλεμμένα κινητά;

Προσπαθώντας να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις, ο Anthony van der Meer εγκατέστησε σε ένα δεύτερο κινητό το spyware app Cerberus, και το άφησε επίτηδες να κλαπεί. Χάρη στο app, ο Anthony μπορούσε να παρακολουθεί το τηλέφωνό του όσο αυτό ήταν ανοιχτό και συνδεδεμένο στο internet.

Άκουγε τις συνομιλίες του κλέφτη, διάβαζε τα μηνύματά του, έβγαζε φωτογραφίες με την κάμερα του κλεμμένου του κινητού, ηχογραφούσε τα πάντα, κατέγραφε βίντεο.

Το αποτέλεσμα του μεγαλοφυούς αυτού σχεδίου είναι ένα μίνι ντοκιμαντέρ 21 λεπτών, που αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι να παρακολουθείς κάποιον στην ψηφιακή μας εποχή. Το βίντεο, που έχει ανέβει στο YouTube, το έχουν παρακολουθήσει ήδη περισσότεροι από τρεισήμισι εκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, το κινητό του Anthony κατέληξε κάπου στη Ρουμανία.



Πηγή: Bored Panda 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v