Ελληνικά θα διδάσκονται όλοι οι μαθητές στη Ρωσία!

Τα ελληνικά θα είναι η δεύτερη ξένη γλώσσα στα Ρωσικά σχολεία από την 1η Ιανουαρίου 2017.
Ελληνικά θα διδάσκονται όλοι οι μαθητές στη Ρωσία!
Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής θα διδάσκονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας, ύστερα από απόφαση που υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως γλώσσας επιλογής από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας για τη διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων της περιοχής.

«Το επίτευγμα αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών του ΑΠΘ για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας στις παρευξείνιες χώρες. Τα πανεπιστήμια μπορούν να αποτελέσουν ένα κανάλι φιλίας και συνεργασίας των λαών», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας μιας και καθοριστική στην έκβαση της νέας αυτής προσπάθειας υπήρξε η συμβολή του προγράμματος του ΑΠΘ «Ιάσων».

Σημειώνεται πως τα ελληνικά θα διδάσκονται στα σχολεία όλης της ρωσικής επικράτειας και συγκεκριμένα στην Ε’ και την Στ’ Δημοτικού και τις τρεις τάξεις του γυμνασίου.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του:



Από την πλευρά του, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, Αλεξάντερ Σερμπακόφ ανέφερε πως η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας «δημιουργεί γερά θεμέλια προώθησης των ελληνικών στη Ρωσία και προοπτικές περαιτέρω συνεργασίας στον τομέα του πολιτισμού και της εκπαίδευσης».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v