Μωρό φωκάκι κάνει τα πρώτα του βήματα στον πάγο

Η σπάνια στιγμή που ένα γλυκύτατο μωρό-φώκια κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια παγωμένη λίμνη, σε φωτογραφίες που θα σας κλέψουν την καρδιά.
Μωρό φωκάκι κάνει τα πρώτα του βήματα στον πάγο
Οι φώκιες είναι ιδιαίτερα ντροπαλά πλάσματα. Προσέχουν πάρα πολύ και αν αντιληφθούν παρουσία ανθρώπων δεν «ξεμυτίζουν», κάτι που τις κάνει δύσκολο στόχο, ακόμα και για τον φωτογραφικό φακό. Γι’ αυτό και ο φωτογράφος Alexey Trofimov ξόδεψε τρία ολόκληρα χρόνια περιμένοντας τη στιγμή που θα μπορέσει απαθανατίσει κάποιο από τα συμπαθέστατα θηλαστικά πάνω στον πάγο της λίμνης Βαϊκάλης στη Ρωσία.

Δεν ισχύει το ίδιο όμως για τα μωρά-φώκιες. Όχι τουλάχιστον για ένα συγκεκριμένο, τρισχαριτωμένο μωράκι-φώκια που με άγνοια κινδύνου, αποφάσισε να κάνει τα πρώτα του βήματα στον πάγο. Βλέποντας τον φωτογράφο, αντί να φοβηθεί, κινήθηκε προς το μέρος του από περιέργεια κι έτσι ο Trofimov βρήκε την ευκαιρία που τόσο καιρό περίμενε. «Όπλισε» τη φωτογραφική του μηχανή και τράβηξε καρέ-καρέ αυτή τη σπάνια στιγμή.

Δείτε παρακάτω τις γλυκύτατες φωτογραφίες της νεαρής φώκιας να κάνει τα πρώτα της βήματα στον πάγο.












Στόχος του φωτογράφου είναι, σύμφωνα με τα δικά του λόγια, να δείξει όχι μόνο πόσο χαριτωμένα είναι αυτά τα ζωάκια, αλλά και πόσο εύθραυστος είναι ο κόσμος τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεκάδες χιλιάδες μικρές φώκιες θανατώνονται βάναυσα κάθε χρόνο στον Κανάδα από κυνηγούς, που χρησιμοποιούν ρόπαλα με «αγκίστρια» από μέταλλο και στη συνέχεια σέρνουν τις ημιθανείς φώκιες στον πάγο, ενώ, αφού πάρουν τη γούνα τους, τις αφήνουν να αποσυντεθούν, μιας και δεν τους είναι χρήσιμο το κρέας τους.

Πηγή: Boredpanda
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v