Σεξ, σκάνδαλα και πολιτική

Συγκαλυμμένα ερωτικά τρίγωνα, «καυτές» συναντήσεις σε οβάλ γραφεία και πολιτικοί playboy. Τα πιο politically… correct ροζ σκάνδαλα.
Σεξ, σκάνδαλα και πολιτική

Αν είσαι ένας απλός πολίτης, η παράνομη/παράλληλη σχέση σου με τον οποιοδήποτε δεν έχει και τόση σημασία. Αν όμως είσαι πολιτικός, τότε ακόμα και μια ανυπόστατη φήμη μπορεί να τερματίσει τσακ-μπαμ την καριέρα σου.

Ιδού μερικά από τα πιο «καυτά» ερωτικά σκάνδαλα πολιτικών προσώπων που άφησαν εποχή.

Βρετανία, Ρωσία – συμμαχία

Ό,τι ήταν το σκάνδαλο Κλίντον – Λεβίνσκι για την αμερικάνικη κοινή γνώμη, ήταν το Προφιούμο για την βρετανική. Όταν το 1960 ο τότε υπουργός Πολέμου Τζον Προφιούμο γνώρισε την 19χρονη Κριστίν Κίλερ τα πράγματα «ζεστάθηκαν». Η ίδια βέβαια έπαιζε μπάλα και με άλλους, συμπεριλαμβανομένου ενός ρώσου που θεωρείτο κατάσκοπος της KGB. Όταν το σκάνδαλο «έσκασε» έγινε της… Ρωσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο: ο Προφιούμο κλήθηκε στο Κοινοβούλιο να δώσει εξηγήσεις, αρνήθηκε ότι ήξερε την Κίλερ και δέκα εβδομάδες αργότερα παραδέχτηκε το ψέμα του. Ο πρωθυπουργός Μακμίλαν παραιτήθηκε, κίνηση που ο Προφιούμο ποτέ δε συγχώρησε στον εαυτό του. Το 1989, το σκάνδαλο μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, με την ταινία «Scandal».

Ο Θορπ και το μανεκέν

Ο Τζέρεμι Θορπ, απόφοιτος της Οξφόρδης, ευτύχησε το 1967 να γίνει Πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος στη Βρετανία το 1967, σε ηλικία μόλις 38 χρονών. Δύο χρόνια αργότερα, ένας άνδρας- μανεκέν με το όνομα Νόρμαν Σκοτ ισχυρίστηκε ότι υπήρξαν εραστές, σε μια περίοδο όπου η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στη χώρα. Το σκάνδαλο «έσκασε» το 1974, όταν ο Σκοτ ισχυρίστηκε ότι κάποιος προσπάθησε κατά παραγγελία να τον δολοφονήσει για να του κλείσει το στόμα. Το 1979, ο Θορπ δικάστηκε για συνομωσία σε φόνο και παρά το γεγονός ότι αθωώθηκε, η ζημιά που υπέστη τον ανάγκασε να αποσυρθεί από την πολιτική.

Εβραϊκή παρενόχληση

Τον Ιούνιο του 2007 ο Πρόεδρος του Ισραήλ Μοσέ Κατσάβ παραιτείται κατηγορούμενος για εμπλοκή σε σεξουαλικό σκάνδαλο. Είχαν προηγηθεί δεκάδες κατηγορίες από γυναίκες υπαλλήλους του για σεξουαλική παρενόχληση, ενώ μία από αυτές τον κατηγορούσε για βιασμό. Το 2010, ισραηλινό δικαστήριο έκρινε τον Κατσάβ ένοχο για τον βιασμό υφισταμένης του τη δεκαετία του 1990. Η εγγύηση που κατέβαλε μπορεί να τον γλίτωσε από της φυλακής τα σίδερα, όμως η υπόληψή του στιγματίστηκε σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο πιο διάσημος λεκές

Ο σύζυγος της νυν υποψηφίου Πλανητάρχη ήταν ένα αρκετά άτακτο αγόρι. Τη δεκαετία του 1990, ο δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον μόλις και μετά βίας γλίτωσε από το να αποπεμφθεί από το αξίωμά του εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης που διατηρούσε με την εργαζόμενη στον λευκό οίκο Μόνικα Λεβίνσκι. Ο Κλίντον αρχικά υποστήριξε ότι δε διατηρούσε καμία σχέση με τη νεαρή, τότε, Μόνικα, δήλωση για την οποία κατηγορήθηκε μετέπειτα για ψευδορκία και παρακώλυση απονομής δικαιοσύνης. Οι κατηγορίες απερρίφθηκαν, και όσο κι αν φαντάζει παράξενο το γνωστό και ως Monica-Gate δεν κόστισε και πολλά στον Κλίντον, ο οποίος και το κέφι του έκανε με τη Μόνικα και ολοκλήρωσε τη προεδρική του θητεία με ποσοστό δημοτικότητας 68%.

Ο «ατακτούλης» Σίλβιο

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα μπορούσε να αποτελέσει τον ορισμό του πολιτικού «γιόλο». Παρά τους δεκάδες ισχυρισμούς για την προσωπική του ζωή, συνέχισε να υπηρετεί ως Πρωθυπουργός της Ιταλίας. Τι πάρτι οργίων σε πολυτελείς βίλλες με call girl και μοντέλα να ικανοποιούν τις ορέξεις του καβαλιέρε, τι ηχογραφημένες κλήσεις με ιερόδουλες, τι ερωτικές σχέσεις με ανήλικες, τίποτα δεν φαίνεται να πτοεί τον Σίλβιο. Ο ίδιος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο του 2011 ύστερα από πιέσεις μετά την επιδείνωση της ιταλικής οικονομίας κα την αύξηση του επιτοκίου κρατικού δανεισμού.

Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ίσοι…

… ανέφερε σε λόγο του ο Τόμας Τζέφερσον, ο τρίτος πρόεδρος των ΗΠΑ και ένας εκ των συνυπογραφόντων την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Πιθανώς να μην πίστευε το ίδιο για την Σάλι Χέμινγκς, την οποία σύμφωνα με τις τότε φήμες στις αρχές του 1800 κρατούσε σκλάβα στο υπόγειο του σπιτιού του και έκανε μαζί της μερικά παιδιά. Αν και χήρος εκείνη την περίοδο, το σκάνδαλο «έσκασε» δυνατά και αν υπήρχε το Διαδίκτυο πιθανώς να μιλούσαμε για ένα από τα μεγαλύτερα προπολεμικά σκάνδαλα. Κάτι… αιώνες αργότερα, το 2000 τεστ DNA έδειξαν σημαντικές ομοιότητες γονιδιώματος μεταξύ των παιδιών της Χέμινγκς και του Τζέφερσον.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v