10 σούπερ food hacks για όσους βαριούνται

Ευκολία, γρηγοράδα και νοστιμάδα στην κουζίνα με έξυπνα κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια. Και το στόμα.
10 σούπερ food hacks για όσους βαριούνται
Εφιάλτης στην κουζίνα. Αν αυτή η φράση περιγράφει κάθε σας επαφή με τον συγκεκριμένο χώρο στο σπίτι, τότε δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε. Μια γρήγορη αναζήτηση με τον όρο food hacks θα σας λύσει τα χέρια και θα σας ανοίξει το στόμα.

Δείτε παρακάτω δέκα τέτοια «κόλπα» που θα σας κάνουν καλύτερους μάγειρες στο πι και φι. Ακόμα και αν δεν ξέρετε πώς να ξεφλουδίσετε ένα αυγό.

Κόψτε ένα cupcake στη μέση και φτιάξτε ένα υπέροχο sandwich με συνδυασμό κέικ και λαχταριστής κρέμας. Κάθε μπουκιά, απολαυστική.


Θέλετε μια cupcake χωρίς όμως να περιμένετε με τα λεπτά πάνω από μια κατσαρόλα αναμειγνύοντας βούτυρο, ζάχαρη και κρέμα; Εύκολο. Βάλτε ένα κλειστό κουτί με ζαχαρούχο γάλα μέσα σε νερό που βράζει και το καλύπτει, για τρεις ώρες συνολικά.


Ταλαιπωρία με το ξεφλούδισμα του σκόρδου; Όχι πλέον. Βάλτε τις σκελίδες στον φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα και θα δείτε πόσο εύκολα γίνεται.

Κόψτε το μοσχάρι και άλλα «σκληρά» κρέατα κατά μήκος των ινών τους. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να τα μασήσετε.

Θέλετε τηγανιτές πατάτες χωρίς το έξτρα λάδι; Βάλτε τις για δέκα λεπτά σε παγωμένο νερό για να φύγει το περιττό άμυλο, στεγνώστε τις με ένα καθαρό ύφασμα ή χαρτί κουζίνας και βάλτε τις στον φούρνο με λαδόκολα ρίχνοντας από πάνω λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Ψήστε τις στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανές.

Βάλτε μια ξύλινη κουτάλα κατά μήκος της κατσαρόλας όταν βράζετε κάτι για να αποφύγετε την υπερχείληση. Και το καθάρισμα μετά.


Βαριέστε το καθάρισμα της πατάτας για να φτιάξετε πατατοσαλάτα; Βράστε την με τη φλούδα και όταν γίνουν και κρυώσουν αφαιρέστε το εύκολα, πανεύκολα για την ακρίβεια, με τα χέρια σας.

Αν πρέπει να κάνετε το κοτόπουλο «ψίχα» για κάποια συνταγή (π.χ. σαλάτα σου Καίσαρα), αντί να το κάνετε με τα χέρια σας δοκιμάστε να το «χτυπήσετε» σε ένα μπολ με ένα μίξερ χειρός. Εύκολα και προπαντώς γρήγορα.

Βράσατε αυγά και θέλετε να τα καθαρίσετε γρήγορα; Ρίξτε ένα μέσα σε ένα βάζο με κρύο νερό, χτυπήστε το γρήγορα και έντονα και θαυμάστε πώς… φεύγει το τσόφλι.

Αν κάθε φορά που δοκιμάζετε να φάτε με τσοπιστικ ο κόσμος γελάει και οι τροφές εξσφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση, μην… κλαίτε άλλο. Πάρτε ένα μανταλάκι, σπάστε το και κρατήστε το σιδερένιο έλασμα. Τοποθετήστε το μεταξύ των τσοπιστικ και… βουαλά! Καλή όρεξη και τέλος τα ατυχήματα.


 
Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v