Αεροπειρατεία για μια... πρώην

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση των αρχών με τον αεροπειρατή της πτήσης της Egyptair, που απ’ ό,τι φαίνεται οδήγησε αεροπλάνο ως την Κύπρο... για την πρώην του.
Αεροπειρατεία για μια... πρώην
«Η πτήση μας MS181 είναι και επισήμως υπό αεροπειρατεία. Θα ακολουθήσουν επίσημες ανακοινώσεις». Με αυτό το tweet της Egyptair ξεκίνησε το «θρίλερ» του αεροσκάφους Α320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, που ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά, σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, οδήγησε προς την Κύπρο.




Συγκεκριμένα, η πτήση που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξάνδρεια-Κάιρο, κατέληξε τελικά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, κατόπιν απαιτήσης ενός άνδρα με γιλέκο «αυτοκτονίας» που ανάγκασε τον πιλότο να αλλάξει την πορεία του αεροσκάφους.

Τα πρώτα δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters κατονόμασαν ως δράστη τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας με το όνομα Ιμπραχίμ Σαμάχα, αλλά ο ίδιος ο καθηγητής επικοινώνησε με το πρακτορείο δηλώνοντας την αθωότητά του. Εν τω μεταξύ, στη Λάρνακα, ο αεροπειρατής άφησε ελεύθερους όλους τους αιγυπτιακής καταγωγής επιβάτες της πτήσης και κράτησε ομήρους τα επτά μέλη του πληρώματος και τέσσερις ξένους επιβάτες. Αίτημά του, όπως όλα δείχνουν, είναι να παραδοθεί επιστολή τεσσάρων σελίδων στην πρώην γυναίκα του, Μαρίνα Παράσχου, που διαμένει στην Κύπρο με τα τέσσερα παιδιά τους.

Οι αρχές της Κύπρου, μετά από αυτή την εξέλιξη, επιβεβαίωσαν στα Μέσα ότι δεν τίθεται ζήτημα τρομοκρατίας και πως ο αεροπειρατής έχει προσωπικά κίνητρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive.com, στο αίτημα του δράστη περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση κρατούμενων γυναικών στις αιγυπτιακές φυλακές.

Εδώ βλέπετε τον αεροπειρατή να παραδίδει το γράμμα στην πρώην γυναίκα του:



Εν τω μεταξύ, και αφού η περίπτωση τρομοκρατικής απειλής απορρίφθηκε, και διαβεβαιώθηκε πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι σώοι, οι χρήστες του διαδικτύου άρχισαν να επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ: Τις ατάκες και τα καυστικά memes για την κατάσταση:















Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v