Οι μεγαλύτεροι καυγάδες διάσημων Ελλήνων

Οι καυγάδες, οι μπηχτές, τα σκάνδαλα και οι φαρμακερές ατάκες που αντάλλαξαν διάσημοι έλληνες πολιτικοί και καλλιτέχνες.
Οι μεγαλύτεροι καυγάδες διάσημων Ελλήνων
Πολιτικοί ξεφεύγουν από τα όρια της «αστικής ευγένειάς» τους, βουλευτές ξεκατινιάζονται on camera, διάσημοι συνθέτες ανταλλάσσουν λόγια βαριά και σταρ του μακρινού ή και του πρόσφατου παρελθόντος μπλέκουν σε κόντρες γεμάτες σπόντες και φαρμακερές ατάκες. Δείτε παρακάτω επτά τέτοιες περιπτώσεις καυγάδων με τους οποίους διάσημοι Έλληνες απασχόλησαν κατά καιρούς τον Τύπο.

Βάσια Τριφύλλη vs Απόστολος Γκλέτσος

Σχεδόν ιστορική θα μείνει η στιγμή που η Βάσια Τριφύλλη ξεσπά στον αέρα της εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega», ενάντια στον παλιό της φίλο και συνάδελφο, Απόστολο Γκλέτσο. Όταν ο τελευταίος, με αφορμή συζήτηση περί πολίτευσης καλλιτεχνών, της θυμίζει πως υπήρξε υποψήφια με δημοτικό συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας, εκείνη τον αποκαλεί όψιμο κομουνιστή και αποχωρεί βροντερά, φωνάζοντας ότι «οι φιλίες δεν χαλάνε για τα κόμματα ρε μ@@άκα»! Η συνέχεια στο πιο πάνω video.

Διονύσης Σαββόπουλος vs Θάνος Μικρούτσικος
«(...)Ήμουνα λέει, φίλος του. Αυτό αγαπητέ, αγγίζει τα όρια του πορνό. Εκείνος και μόνο ήταν που έτρεχε ξοπίσω μου δυσκίνητος και ασθμαίνων, επιβάλλοντας μου την ανιαρή παρουσία του, ώσπου αναγκάστηκα να του κόψω την καλημέρα για να τον ξεφορτωθώ. Μόνον έτσι καταλαβαίνουν αυτοί οι άνθρωποι». Τάδε έφη… ο Νιόνιος, σε επιστολή του στο περιοδικό Ντέφι την δεκαετία του '80, όταν ενημερώθηκε ότι ο Θάνος Μικρούτσικος έδωσε συνέντευξη στα Νέα, όπου ανέφερε πως το έργο του Σαββόπουλου «είναι μικρό και δάνειο στο μεγαλύτερο μέρος του». Στην ίδια επιστολή, ο γνωστός συνθέτης συνεχίζει: «Τον θυμάμαι να συνοδεύει με το άχαρο πιάνο του, απίθανες τραγουδίστριες της πλάκας. Προοδευτικός μέχρι πλήξεως. Του ορισμένου εκείνου είδους, όπου μόνη ιδεολογία είναι η κακογουστιά και μόνος εκσυγχρονισμός το μάρκετινγκ. Σύν λίγη πρωτοπορία απ' την προπολεμική Ευρώπη, συν λίγος Μπρεχτ να πούμε, ιδού η αλλοίθωρη φωτογραφία της «μοντέρνας», «προοδευτικής» «κουλτούρας» και του ανώμαλου παιδιού της (...) Τα τραγούδια μου, ανόητε, μπορεί να είναι λίγα- διότι ουδέποτε αισθάνθηκα «άνετος» απέναντι στα θέματά μου – αλλά δεν θα υπήρχαν αν δεν υπήρχα εγώ. Είναι ο φόρος μου ο προσωπικός. Ενώ οι δικές σου ανιαρές κατασκευές, άνθρωπε δυστυχισμένε και αντάξιε του ονόματος σου θα υπήρχαν κι αν ακόμη εσύ μας έλειπες, γιατί είναι γεμάτη δυστυχώς η αγορά από θορυβοποιούς που κάνουν μουσική βάσει των “πληροφοριών” και των “εξελίξεων”».

Μεϊμαράκης εναντίον Παυλόπουλου
Η… αστική ευγένεια για την οποία καυχήθηκε στην προεκλογική περίοδο ο τέως (μεταβατικός) πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως είχε πάει περίπατο, όταν καταφέρθηκε εναντίον του κομματικού του συντρόφου, Προκόπη Παυλόπουλου. Όντας πρόεδρος της Βουλής, ενεπλάκη σε αρκετούς άκοσμους φραστικούς καυγάδες - ακούστηκαν φράσεις όπως «σκ@@μα@@κα καραγκιόζη, έλα έξω να σε γ…», «όσοι βουλευτές φοβούνται είναι φλώροι, ντιντήδες, φλούφληδες και σαλονάτοι», και «το κομπολόι μου έψαχνα, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που σκέφτεται ο Καρατζαφέρης» όταν ο τελευταίος επεσήμανε πως ο Μεϊμαράκης έπιασε τα γεννητικά του όργανα ειρωνικά. Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για δημοσιεύματα, είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει γιατί φορά το κοστούμι του προέδρου και «όταν εγώ βγάζω το κοστούμι ξεκινάω από το παντελόνι». Ο Προκόπης Παυλόπουλος, ερωτώμενος επί του θέματος από τον Νίκο Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή, δεν «κάλυψε» τον συνάδελφό του. Γι’ αυτό και ήρθε η πληρωμένη… «μάγκικη» απάντηση του Μεϊμαράκη στον νυν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους: «Προκόπη σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π...ο. Αμα θες έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος».

Βενιζέλος σε Κακλαμάνη
Σκηνές απείρου κάλλους έζησε για άλλη μια φορά το ελληνικό κοινοβούλιο, όταν τον Μάρτιο του 2014 ο Απόστολος Κακλαμάνης αιφνιδίασε τους συναδέλφους του βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και δεν υπερψήφισε νομοσχέδιο σχετικά με τις τράπεζες. Τότε, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες και πρωτοσέλιδα του Τύπου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβρισε χυδαία τον Κακλαμάνη – με εκφράσεις όπως «είσαι το ίδιο π@@στόγερος όπως ο συνονόματός σου», ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φώναζαν «ως εδώ»!

Βουγιουκλάκη εναντίον Σακελλάριου (και όχι μόνο)

Πηγαίνουμε αρκετές δεκαετίες πίσω, στα τέλη των ‘50s, όταν ο Φίνος αποφάσισε να γυρίσει την ταινία «Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Στην πορεία όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα, καθώς η Αλίκη παραπονέθηκε πως ο σκηνοθέτης, Αλέκος Σακελλάριος, «αβαντάριζε» την τότε σύντροφό του Νίκη Λινάρδου με κοντινά πλάνα, και εκείνος της απάντησε πως «δεν θα με μάθεις εσύ, ένα σκατό, την δουλειά μου. Μίνι σπόντα εξαπέλυσε εκείνη την περίοδο και ο Δημήτρης Χορν, που προοριζόταν για παρτενέρ της Αλίκης στη συγκεκριμένη ταινία, αλλά αρνήθηκε λέγοντας πως «δεν θέλω να δεθώ εγώ στο άρμα της Βουγιουκλάκη σαν τον Μουσούρη». Επιπλέον, η ταινία υπήρξε και η αρχή της συνεργασίας Αλίκης και Μάνου Χατζιδάκι, μια σχέση η οποία κλονίστηκε μετά από κάποιες αποτυχημένες ταινίες τα επόμενα χρόνια, καθώς και από τις δηλώσεις Χατζιδάκι ότι η μουσική που έγραφε για τις ελληνικές ταινίες ήταν καθαρά για βιοποριστικούς λόγους και δεν θα πρέπει να συγχέονται με το αμιγώς καλλιτεχνικό του έργο, κάτι που έθιξε, σύμφωνα με τον Τύπο της εποχής, την Βουγιουκλάκη. Τελικά, ωστόσο, η Αλίκη ξανασυνεργάστηκε πολλές φορές και με τον Σακελλάριο και με τον Χατζιδάκι, τον οποίο θεωρούσε «πατέρα της».

Λαζόπουλος vs Ντενίση

Χρόνια ολόκληρα κρατά αυτή η κολόνια αμοιβαίας αντιπάθειας μεταξύ Λάκη και Μιμής, η οποία πυροδοτήθηκε από την «εμμονή» του Λαζόπουλου να σατιρίζει την Ντενίση, αποκαλώντας την συνεχώς ατάλαντη στις εκπομπές του. Μάλιστα, οι κακές του σχέσεις εντάσσονται στην κόντρα που έχει ο σατιρικός καλλιτέχνης με τον Σταμάτη Φασουλή. Ο τελευταίος, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Λαζόπουλου, τον εξαπάτησε για να «του τα φάει» σε θεατρική τους συνεργασία, ενώ αποκάλεσε τον Φασουλή και την Ντενίση, μέλη της ίδιας «θεατρικής συμμορίας που έχει καημό να χτυπήσει τον Λαζόπουλο». Παραπάνω, βλέπετε ένα ενδεικτικό video με σατιρικά σχόλια του ενός για τον άλλο.

Άννα Βίσση vs Δέσποινα Βανδή

Χρειαζόταν και η δεκαετία του ’00 την… ποπ κόντρα της, και η μουσική βιομηχανία την χάρισε απλόχερα στον κόσμο, αφήνοντας υπόνοιες για μία (ίσως ανύπαρκτη) αντιζηλία μεταξύ της παλιάς καραβάνας του εμπορικού τραγουδιού και της νεότερης, δημοφιλούς τραγουδίστριας. Τα κανάλια και τα περιοδικά λάτρευαν να εντοπίζουν στιλιστικές ομοιότητες και ερμηνευτικές συγγένειες για να επιβεβαιώσουν την μεγάλη κόντρα τους και την μανία της μίας να αντιγράφει την άλλη, για να πάρει τον θρόνο της – εκείνο το κόκκινο φόρεμα που φόρεσαν κι οι δυο τους ίσως είναι το πιο πολυσυζητημένο της περασμένης δεκαετίας. Στην κόντρα συμμετείχαν με τον τρόπο τους και οι τότε συνθέτες των δύο σταρ – ο Νίκος Καρβέλας για παράδειγμα, χωρίς ποτέ να κατονομάζει ανοιχτά, μιλούσε για πιστά αντίγραφα της Άννας, ενώ οι fans και των δύο ερμηνευτριών «σφάζονταν» στα fan clubs για το αν ο Φοίβος αντιγράφει μελωδίες του Καρβέλα. Μέχρι σήμερα, οι δύο ερμηνεύτριες δεν έχουν συνεργαστεί – για την ακρίβεια δεν έχουν καν ανταλλάξει κουβέντα μεταξύ τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v