Το συγκινητικό βίντεο της Unicef για τους πρόσφυγες

Δείτε το animation «παραμύθι» της Unicef με την ιστορία ενός 7χρονου κοριτσιού από τη Συρία που πάλεψε με τα κύματα του Αιγαίου. Και προσπαθήστε να μη δακρύσετε.
Το συγκινητικό βίντεο της Unicef για τους πρόσφυγες
«Είχα πολλούς φίλους. Αλλά δεν έχει μείνει κανένας», ακούγεται να λέει μια παιδική φωνή. Μια animation βάρκα παλεύει με θεόρατα κύματα στο Αιγαίο και η μικρή πρωταγωνίστρια κουρνιάζει δίπλα στη μαμά της: «Νόμιζα ότι η βάρκα θα βουλιάξει. Νόμιζα ότι θα πνιγούμε».

Είναι μια σκηνή από το πρώτο animation video της UNICEF, που περιλαμβάνεται στην νέα της καμπάνια βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες προσφυγόπουλων, με τον εύστοχο τίτλο «Unfairy tales», δηλαδή… άδικες ιστορίες, αντί παραμυθιών.

Αυτό το πρώτο video, που θα σας κάνει να δακρύσετε, βασίζεται στην πραγματική ιστορία της μικρής Malak από τη Συρία, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ευαισθητοποίησης που κάνει η UNICEF για να μην υπάρξει άλλη μια χαμένη γενιά παιδιών εξαιτίας του πολέμου στη Συρία, που ήδη πλήττει οκτώ εκατομμύρια ανηλίκους.

Στο τέλος του animation video, εμφανίζεται το πρόσωπο της πραγματικής Malak, που πραγματοποίησε το επικίνδυνο πέρασμα με τη βάρκα στην Ελλάδα. «Το όνομα μου είναι Malak και είμαι επτά ετών», λέει εκείνη, ενώ η οργάνωση συμπληρώνει από κάτω: Κάποιες ιστορίες δεν είναι προορισμένες για παιδιά. Δείτε εδώ την πραγματική μαρτυρία του κοριτσιού.  

Δείτε το συγκινητικό video:
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v