6 ασυνήθιστες χρήσεις για τη βότκα

Σας ξέμεινε βότκα από το τελευταίο πάρτι; Δεν θέλετε να την πιείτε; Δείτε έξι απίστευτες χρήσεις της για το σπίτι, τον κήπο και το δέρμα.
6 ασυνήθιστες χρήσεις για τη βότκα

Την απολαμβάνουμε σε ένα white Russian, σκέτη ή με λεμόνι/πορτοκάλι σε πάρτι. Όμως είναι άραγε μοναδική χρήση της βότκας αυτή που μας κάνει να περνάμε καλά με την… παρέα της και να ξυπνάμε με χανγκόβερ το επόμενο πρωί;


Όχι. Η βότκα έχει ένα σωρό ακόμα ιδιότητες που θα σας εκπλήξουν. Από προστασία ενάντια στα ενοχλητικά κουνούπια, μέχρι αποσμητικό και καθαριστικό για το σπίτι.


Καθαρίζει τα πάντα
Σας τελείωσε το πολυκαθαριστικό; Κανένα πρόβλημα. Η βότκα είναι φυσικό απολυμαντικό και το μόνο που χρειάζεται είναι να γεμίσετε το ψεκαστικό με ένα μέρος βότκα και δύο μέρη νερό και… καθαρίσατε τα πάντα. Από παράθυρα και καθρέφτες, μέχρι την τουαλέτα και το πάτωμα.

Δρα ως αποσμητικό
Γνωρίζετε καλά πως αν αρχίσετε να ρίχνετε cocktail πάνω σας ενδεχομένως να πρέπει να το... γυρίσετε στο νερό. Όμως μερικές σταγόνες βότκα σε ρούχα ή παπούτσια μπορούν να τα «φρεσκάρουν», μιας και το δημοφιλές απόσταγμα σκοτώνει όλα τα βακτήρια που ευθύνονται για την κακοσμία.


Μούχλα και μύκητες τέλος
Οι αντιμικροβιακές της ιδιότητες την καθιστούν πανίσχυρη και απέναντι στη μούχλα και τους μύκητες. Το καλύτερο; Όσο πιο φθηνή είναι η βότκα, τόσο λιγότερο φιλτράρισμα έχει περάσει, και άρα τόσο πιο αποτελεσματική είναι στο να «σκοτώσει» τη μούχλα.

Αντι-κουνουπικό
Ενώ αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μπύρας μας κάνει πιο επιρρεπείς σε τσιμπήματα κουνουπιών, ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να τα ξεφορτωθείτε είναι να ψεκαστείτε με βότκα. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν πρόκειται για βότκα με γεύση, μιας και αυτού του είδους το ποτό έχει ζάχαρη. Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά πάντως, υπάρχουν αρκετές «συνταγές» για να δοκιμάσετε. http://www.doityourself.com/stry/vodka-ecofriendly-insect-repellent

Ζιζάνια τέλος
Η βότκα βοηθά στην αντιμετώπιση των ζιζανίων που ταλαιπωρουν το μποστάνι σας, όμως χρειάζεται και τη βοήθεια του ήλιου. Αναμείξτε ένα μέρος βότκα με δύο μέρη νερό και μερικές σταγόνες υγρού πιάτων και εφαρμόστε στα ζιζάνια το μεσημέρι όταν έχει ηλιοφάνεια. Το αλκοόλ που περιέχει διασπά την «επιδερμίδα» τους και τα αφήνει εκτεθειμένα στην αφυδάτωση που προκαλείται από τις ακτίνες του ήλιου.

Τα πάντα είναι ανθηρά
Ένα σφηνάκι βότκα στο βάζο με τα λουλούδια που μόλις φέρατε από τον ανθοπώλη βοηθά στο να τα κρατήσει «ζωντανά» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιμηκύνοντας την παραγωγή αιθυλένιου. Παρ’ όλα αυτά μην το παρακάνετε και τα… μεθύσετε γιατί θα μαραθούν.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v