Πέντε διάσημες ιστορίες με εξωγήινους

Απαγωγές και εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων. Εξετάσεις οδυνηρές, τηλεμεταφορές και τηλεπάθεια. Πέντε διάσημες σύγχρονες ιστορίες με εξωγήινες εμπειρίες.
Πέντε διάσημες ιστορίες με εξωγήινους

του Νικόλα Γεωργιακώδη


Νερό βρέθηκε στον Άρη, μένει να δούμε αν θα υπάρξει και ζωή. Η εξωγήινη ζωή φυσικά δεν είναι κάτι το παράδοξο. Προφανώς κάπου, σε κάποιον Γαλαξία όντα ανεπτυγμένα έχουν εγκαθιδρύσει την δική τους κοινωνία. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουμε κανένα νέο τους.


Ή έχουμε σύμφωνα με τις παρακάτω διάσημες ιστορίες επαφών με εξωγήινους, οι οποίες δεν κατάφεραν ποτέ φυσικά να στηριχτούν σε αποδείξεις. Το μόνο που μας έμεινε είναι οι μαρτυρίες των «συμμετεχόντων», αλλά και η μυθοπλασία που ορίζει πως «η αλήθεια βρίσκεται εκεί έξω».

- Ήχος από εισαγωγή X-files-


Η απαγωγή των Hill
Τον Σεπτέμβριο του 1961 σημειώθηκε η πρώτη (επίσημη) απαγωγή ανθρώπων από εξωγήινους. Η Betty και ο Barney Hill οδηγούσαν στον δρόμο κοντά στο New Hampshire, όταν ξαφνικά αντίκρισαν ένα ΑΤΙΑ. Μετά από αυτό, δεν θυμόντουσαν τίποτα, παρ’ ότι είχαν μεσολαβήσει αρκετές ώρες, οι οποίες συνοδεύονταν από κενό μνήμης. Για αρκετό καιρό, το ζευγάρι υπέφερε από έντονους εφιάλτες, στους οποίους έβλεπε πως γκρίζα εξωγήινα πλάσματα τους περιεργάζονταν, σαν να ήταν πειραματόζωα και στην συνέχεια τους άφηναν να φύγουν. Το ζευγάρι επισκέφθηκε τον υπνωτιστή Benjamin Simon, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Hill είχαν επηρεαστεί έντονα από ένα τηλεοπτικό επεισόδιο με εξωγήινους που είχαν παρακολουθήσει λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ωστόσο συμπλήρωσε πως αυτό δεν εξηγεί κάθε πτυχή της εμπειρίας που οι δύο Αμερικανοί δηλώνουν πως βίωσαν.


Δείτε ένα βίντεο με την γνώμη του αστροφυσικού Carl Sagan επί του θέματος. 


Το Roswell
Στις 2 Ιουλίου του 1947 ο αμερικανός αγρότης Matt Brazell από το Roswell του Νέου Μεξικό, βρήκε περίεργα ίχνη και συντρίμμια από μέταλλο και ξύλο κοντά στην φάρμα του, και ειδοποίησε τις αρχές, υποστηρίζοντας πως έχει προσγειωθεί στο χωράφι του ιπτάμενος δίσκος. Οι αρχές μετά την πρώτη επιτόπια έρευνα φαίνεται να συμφώνησαν μαζί του, αλλά στην συνέχεια άλλαξαν το «πόρισμα», κάνοντας λόγο για πτώση αερόστατου της μετεωρολογικής υπηρεσίας. Οι υποστηρικτές πάντως της εξωγήινης ζωής πάντως αρνούνται μέχρι σήμερα να το πιστέψουν και έχουν μετατρέψει την φάρμα εκείνου του αγρότη σε Μέκκα τους, κάνοντας το Roswell έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς.


Ο συγγραφέας που τηλεμεταφέρθηκε
Τα Χριστούγεννα του 1985, ο συγγραφέας των βιβλίων τρόμου με αντικείμενο τους εξωγήινους και τίτλο Wolfen και The Hunger Whitley Strieber βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην ύπαιθρο της Νέας Υόρκης. Ένα βράδυ αφού άκουσε περίεργους θορύβους στην κρεβατοκάμαρα συνειδητοποίησε ότι στο σπίτι τους είχαν εισβάλλει εξωγήινα όντα. Με το που τα αντίκρυσε, βρέθηκε χαμένος σε κοντινό δάσος, χωρίς να θυμάται τίποτα. Απευθυνόμενος σε υπνωτιστή, ενημερώθηκε ότι είχε οδηγηθεί, τελικά, σε ένα ΑΤΙΑ όπου εξετάστηκε στον… πρωκτό και στον εγκέφαλο από ένα μακρύ και λεπτό όργανο. Η εμπειρία του, απέκτησε μορφή βιβλίου μέσα από το μυθιστόρημά του Communion, το οποίο έγινε μεγάλο best-seller.


Οι τρεις γυναίκες του Kentucky
Το 1976, τρεις γυναίκες από το Kentucky των ΗΠΑ - Louise Smith, Elaine Thomas και Mona Stafford - επέστρεφαν σπίτι τους από πάρτι όταν ξάφνου η οδηγός ένοιωσε ότι δε μπορούσε να ελέγξει την ταχύτητα του οχήματος. Το αυτοκίνητο επιτάχυνε, οι επιβαίνοντες είδαν ένα μεγάλο, φωτεινό αντικείμενο να ίπταται από πάνω τους και, εν τέλει σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, ξύπνησαν σε ένα λιβάδι. Προφανώς δεν μπορούσαν να θυμηθούν τι είχαν ζήσει, ενώ μετά από υπνωτισμό φάνηκε ότι απήχθησαν και συμμετείχαν σε πειράματα από εξωγήινους μέσα σε έναν ιπτάμενο δίσκο, τα οποία σύμφωνα με δηλώσεις τους στην αστυνομία ήταν «εξευτελιστικά».



Η ιστορία της Betty Andreasson
Το 1967 στη Μασαχουσέτη, η Betty Andreasson μαγείρευε στην κουζίνα της ενώ τα επτά παιδιά, η μητέρα, και ο πατέρας της ήταν στο καθιστικό. Ξαφνικά, τα φώτα άρχισαν να αναβοσβήνουν και ένα έντονο κοκκινωπό φως φώτισε την κουζίνα. Έντρομη η οικογένεια κοιτάζοντας έξω είδε πέντε άγνωστου ταυτότητας πλάσματα να χοροπηδάνε με κατεύθυνση προς το σπίτι. Η Betty και ο πατέρας της τους περιέγραψαν ως μορφές «χωρίς ανθρώπινα χαρακτηριστικά», οι οποίες επικοινωνούσαν τηλεπαθητικά. Η ίδια δήλωσε ότι βρισκόταν σε καταστολή, ενώ μεταφέρθηκε από τα πλάσματα στο διαστημόπλοιο όπου και τις έκαναν «οδυνηρές» εξετάσεις. Μερικές ώρες μετά, επέστρεψε στην οικογένειά της. Η ιστορία της προκάλεσε σάλο τότε στις ΗΠΑ, ενώ της άφησε σημαντικές ψυχολογικές βλάβες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v