Οι πιο μισητοί τύποι στην παραλία

Ο σφίχτης, ο Κλαρινογαμπρός, η Ελληνική Φαμίλια και όλοι οι μισητοί τύποι που αναγκαστικά θα βρούμε και φέτος μπροστά μας σε θάλασσες και ακτές.
Οι πιο μισητοί τύποι στην παραλία
Καλοκαιράκι. Διακοπές. Βουτιές. Παραλία. Ας σταθούμε στην τελευταία: ένας μικρόκοσμος της ελληνικής κοινωνίας απλώνεται σε αρκετά τετραγωνικά μέτρα αμμουδιάς φέρνοντάς μας αντιμέτωπους με όλες τις παθογένειές της.

Αγένεια, ποζεριλίκι, δηθενιά, γραφικότητα.

Αυτοί είναι οι τύποι που θα μισήσουμε (και) φέτος στις παραλίες.

* Αυτοί που παίζουν ρακέτες δίπλα σου. Τονίζουμε το «δίπλα» γιατί σε γενικές γραμμές όσοι παίζουν ρακέτα σε απόσταση ασφαλείας από τους λουόμενους δεν ενοχλούν ιδιαίτερα. Όσοι όμως αποφάσισαν, σε μια παραλία που ο ένας πατάει πάνω στον άλλον, να πιάσουν θέση μπροστά στο κύμα και να βαράνε «καρφωτές» μια ανάσα από την πετσέτα σου, ελπίζουμε να εμφανιστεί το συντομότερο καρχαρίας και να τους πάρει μέσα. Εξυπακούεται πως δεν τους δίνεις το μπαλάκι αν στο ρίξουν – που σίγουρα θα στο ρίξουν – κατακούτελα, αλλά το πετάς όσο πιο μακριά γίνεται.

* Όσοι βάζουν μουσική από κινητό- ραδιοφωνάκια. Φίλε, έχω έρθει εδώ πέρα για να ακούσω το πλαφ-πλαφ των κυμάτων ή την μουσική που εγώ θέλω, με ακουστικά, σαν πολιτισμένος άνθρωπος. Ήδη υπομένω τη φασαρία από τα πιτσιρίκια και τη θεία που τα κυνηγάει, αν ήθελα να ακούσω Σταν ή Φουρέιρα στη διαπασών θα πήγαινα να τους δω σε κανένα σκυλάδικο. Βάλε και συ λοιπόν τα ακουστικά σου, πες στους φίλους σου να κάνουν το ίδιο και καθίστε όλοι ήσυχα.

* Όσοι περπατούν πέρα δώθε στο ακρογιάλι σφίγγοντας μύες, φορώντας ένα λίτρο baby oil και μαζεύοντας κοιλιά. Εντάξει, αποφασίσατε να πάτε γυμναστήριο 4 μήνες πριν την παραλία, εντάξει κάνατε και 10 συνεδρίες σολάριουμ και γίνατε μαυροτσούκαλα, όμως σας καταλαβαίνουμε όταν ρουφάτε την κοιλιά και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μυϊκή σας μάζα θέλει δουλίτσα ακόμα. Μην «πατιέστε», μην πετάτε τα «φτερά» επίτηδες, το καλό σώμα το εκτιμούν όσοι γνωρίζουν τι εστί καλό σώμα και χωρίς να «πατηθεί».

* Ο Γιάννης Σπαλιάρας.

Εσάς δε θα σας ενοχλούσε γνωρίζοντας ότι εσείς πήγατε με ένα μικρό κλάσμα των γυναικών που έχει πάει αυτός;

* Οι Κλαρινογαμπροί. Απέκτησαν προσφάτως φήμη χάρη στην ομώνυμη σελίδα στο FΒ και χαρακτηρίζονται από φρέσκο τατουάζ – μανίκι, μαλλί – «κλαρίνο», αρκετά κοντό μαγιό σε όσο πιο φωσφοριζέ χρώμα γίνεται, σκισμένα φανελάκια, jockey καπέλο και έντονη διάθεση για φλερτάρισμα. Γυρνοβολούν μιλώντας από δω και από εκεί σε γκομενάκια – συνήθως σε ομάδες των τριών – και κάνουν δημόσιες σχέσεις με τους «φίλους» που πέτυχαν στην παραλία.

* Οι βαμμένες – ντυμένες στην τρίχα. Κορίτσια, είστε στην παραλία, δεν χρειάζεται να φορέσετε μάσκαρα, να βάλετε κραγιόν και να μαυρίσετε στο τέρμα τις βλεφαρίδες σας, δεν πάτε για fine clubbing σε μαγαζί της παραλιακής.

* Οι κιθαρίστες. Κανονικά θα έπρεπε να μπαίνει πρόστιμο για κάθε επανάληψη του «Να μ’αγαπάς» και του «Μοναξιά μου όλα» που ακούγεται από την και καλά χίπικη παρέα που μαζεύτηκε στην παραλία για να «περάσουμε όμορφα, χαλαρά με κιθαρίτσα και μπυρίτσα πλάι στο κύμα». Ευτυχώς, τις μεσημεριανές ώρες σπάνια θα τους βρεις να καταστρέφουν την ησυχία σου με πενιές. Είθισται να μαζεύονται βράδυ. Όμως και πάλι, είναι οι πλέον μισητοί τύποι στην παραλία – ανεξαρτήτως ώρας.


* Η Αγία Φρικτή Ελληνική Οικογένεια. Η μαμά αρέσκεται στο να κρατάει τα ταπεράκια που περιέχουν φαγητά με οσμές που σκοτώνουν φώκια, να πασαλείβει τα μικρά με τόνους αντηλιακό και να βγάζει φωνητικά death metal κάθε φορά που τολμούν να απομακρυνθούν πέραν της ασφαλούς ζώνης των 90 εκατοστών από κει που σκάει το κύμα. Ο μπαμπάς βοηθά το έργο της μαμάς, ενίοτε ρίχνοντας και καμιά ψιλή στα πιτσιρίκια και γκαρίζοντας επίσης. Κάποια στιγμή θα βγάλουν και καρέκλες, τραπέζι, ψυγειάκι και τραπεζομάντηλο για να στήσουν εκλεκτό τσιμπούσι δίπλα σου.

Νικόλας Γεωργιακώδης
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v