«Βοηθήστε την Ελλάδα» καλούν ευρωπαίοι διανοούμενοι

Άμεσο τέλος στην τραγωδία της Ελλάδας ζητούν με επιστολή τους διανοούμενοι από την Γερμανία και τη Γαλλία. Δείτε τι γράφουν σε γερμανική εφημερίδα.
«Βοηθήστε την Ελλάδα» καλούν ευρωπαίοι διανοούμενοι
Είκοσι διανοούμενοι από την Γερμανία και τη Γαλλία ζητούν άμεσο τέλος στην τραγωδία της Ελλάδας και καλούν να δοθεί γρήγορα βοήθεια στη χώρα μας για να βγει από το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για διανοούμενους, μέλη των ομάδων Glienicker και Eiffel, που δημοσίευσαν άρθρο τους στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung με τίτλο «Βοηθήστε την Ελλάδα».

«Η τραγωδία της Ελλάδας πρέπει να τελειώσει επειγόντως. Η αγανάκτηση της Ευρώπης με τη νέα ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε να δυναμώσουν οι φωνές υπέρ του τερματισμού των διαπραγματεύσεων και του Grexit. Πιστεύουμε ότι αυτό θα ήταν λάθος. Πιστεύουμε ότι ένα Grexit θα ήταν μια συλλογική, πολιτική αποτυχία. Πάνω απ’ όλα θα ήταν μια κοινωνική και οικονομική καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες» σημειώνουν.

«Παρ’ όλα αυτά μια παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ χωρίς αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τους θεσμούς της θα ήταν επίσης μια συλλογική πολιτική αποτυχία», σπεύδουν να συμπληρώσουν κάνοντας λόγο και για την πιθανότητα δημοψηφίσματος στη χώρα μας, που θα έπρεπε να εκλαμβάνεται σαν ευκαιρία για να δώσουν οι Έλληνες την τελική συγκατάθεση για αλλαγή κατεύθυνσης και όχι ως απειλή.

«Όμως ένα ελληνικό δημοψήφισμα δεν θα απαλλάξει την Ευρώπη από την ευθύνη της. Η επίλυση της ελληνικής κρίσης είναι η απόλυτη δοκιμασία για το αν η Ευρώπη είναι ικανή και διατεθειμένη να δημιουργήσει μια νομισματική ένωση συνεργάσιμη και λειτουργική», καταλήγουν.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v